

Producent
Nowość
Produkty kakaowe
Produkty zawierające kakao zyskują coraz większą popularność, ponieważ z ich spożywania płyną niezwykłe korzyści zdrowotne. Ziarna kakaowe uważane są bowiem za cenny składnik odżywczy.
Swanson oferuje wiele różnych rodzajów suplementów kakaowych. Są to: kakao w proszku, masło kakaowe, pochodzące z naturalnego tłuszczu z ziaren kakaowych, i ziarna kakao.
[long_desc]
Kakao w proszku i ziarna kakao
Coraz więcej osób wybiera suplementy zawierające w swoim składzie kakao, np. kakao w proszku lub całe ziarna kakao, ponieważ wierzą, że dzięki bogatej zawartości przeciwutleniaczy w tych produktach można kontrolować proces starzenia się, wyglądać młodziej, utrzymać gładką skórę i po prostu wyglądać lepiej i młodziej. Suplementy zawierające kakao bogate są w przeciwutleniacze, które wyraźnie wpływają na długość i jakość naszego życia. Ponadto kakao ma więcej właściwości antyoksydacyjnych niż czerwone wino i zielona herbata. Dzięki temu doskonale pomaga organizmowi w eliminowaniu wolnych rodników i niepożądanych toksyn. Składnik ten pomaga również zapobiegać poważnym chorobom, takim jak cukrzyca, rak i niewydolność serca.
Masło kakaowe
Masło kakaowe ma bardzo dużo zalet, istotnych dla naszego zdrowia. Wpływa na właściwe nawilżenie skóry, włosów. Jest doskonałym przeciwutleniaczem. To jeden z najstabilniejszych tłuszczów, które w połączeniu z naturalnymi przeciwutleniaczami zapobiegają jełczeniu. Dzięki temu masło to możesz przechowywać w dobrym stanie przez okres od dwóch do pięciu lat. Masło kakaowe dzięki aksamitnej konsystencji, pięknemu zapachowi jest popularnym składnikiem produktów kakaowych do pielęgnacji skóry, takich jak mydła i balsamy, kremy.
Ze względu na właściwości nawilżające, masło kakaowe często poleca się w celu zapobiegania rozstępom u kobiet w ciąży, leczenia spierzchniętej albo poparzonej skóry, a także ust oraz jako codzienny kosmetyk nawilżający, zapobiegający wysuszeniu i swędzeniu skóry. Regeneruje i podkreśla naturalne piękno. Ponadto ma przepiękny zapach!
Hanoju Bio Kakao w proszku 250g

Kakao w proszku jest nieocenionym źródłem antyoksydantów, minerałów, witamin oraz aminokwasów. Jego lecznicze właściwości znane są od tysięcy lat. Udowodniono pozytywny wpływ kakao na wszelkie problemy krążeniowe, sercowe, problemy z anemią oraz snem. Często podkreślane jest także działanie łagodzące stany stresu i depresyjne. Surowe kakao ma w swoim składzie przeszło 300 składników odżywczych.
Dostępność: brak towaru
Hanoju Masło kakaowe BIO 250 gram

Masło kakaowe dzięki wytłaczaniu z ziaren kakaowca na zimno, za pomocą odpowiedniej metody, zachowuje wszystkie swoje naturalne składniki odżywcze. Jest ono bardzo stabilnym tłuszczem, jednocześnie zawierając przeciwutleniacze zapobiegające jełczeniu. Temperatura topienia masła kakaowego to 30-35°C. W jego składzie znajdziemy m.in. witaminę E, kwas oleinowy czy przeciwutleniacze.
Dostępność: brak towaru
Hanoju Ziarno Kakaowca 1000g BIO

Nasiona kakaowca są cennym źródłem wielu różnych składników odżywczych, zawierają ich bowiem ponad 300. Ziarno kakaowca posiada w swoim składzie także największą koncentrację antyoksydantów, magnezu i żelaza. Ziarno kakaowca ma zatem pozytywny wpływ na układ krwionośny, chroni nasz organizm przed wolnymi rodnikami, poprawia pracę mózgu, wzmacnia kości relaksuje mięśnie oraz przeciwdziała anemii.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin