
BATON Z NADZIENIEM NUGATOWYM W POLEWIE Z GORZKIEJ CZEKOLADY BEZGLUTENOWY BIO 40 g - BONVITA
Opis
syrop kukurydziany*, gorzka czekolada* 20 % (surowy cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, wanilia*), nugat* 15 % [surowy cukier trzcinowy*, ORZECHY laskowe*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)], mąka z tapioki*, sproszkowana kukurydza*, mąka sojowa*, tłuszcz kakaowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1793 kJ / 427 kcal
Tłuszcz: 15,4 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,7 g;
Węglowodany: 63,7 g;
w tym cukry: 39,6 g;
Białko: 5,7 g;
Sól: 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, MLEKO (łącznie z laktozą)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
BEZ GLUTENU (deklaracja): TAK
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
EAN: 8713965100099
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 90
Producent - nazwa i adres: BONVITA BV, NEWTONSTRAAT 7, 4004 KD TIEL
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK