
BUDYŃ RYŻOWY Z JABŁKIEM I CYNAMONEM BEZGLUTENOWY BIO 40 g – AMYLON
Opis
skrobia ryżowa*, suszone jabłka* (8 %), mielony cynamon* (3 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego MLEKA (1,5 % tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania. Do pozostałego MLEKA wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do
zgęstnienia. Budyń można przygotować również na napoju SOJOWYm, czy OWSIANYm. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1489 kJ/351 kcal
Tłuszcz: < 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry: 1,7 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem.
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): TAK
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
EAN: 8594006668361
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 120
Producent - nazwa i adres: AMYLON A.S., SVERMOVA 117, 580 36 HAVLICKUV BROD
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK