• Suplementy diety od producenta Jesteśmy autoryzowanym dystrybutorem marki SWANSON Posiadamy ponad 400 produktów tej marki Zobacz produkty
  • Swansonshop.pl Darmowa dostawaMożliwość zapłaty przy odbiorze darmowa dostawa ( kurier ) już od 300 zł Zapraszamy
Produkt dnia
 Hanoju Olej z nasion Wiesiołka  512mg 90 kap
Hanoju Olej z nasion Wiesiołka 512mg 90 kap

74,62 zł

69,09 zł

NOW Foods Witamina D-3 5000 IU 240 kaps
NOW Foods Witamina D-3 5000 IU 240 kaps

58,31 zł

53,99 zł

szt.
SHAPE CODE® Slim Shake 750g
SHAPE CODE® Slim Shake 750g

390,37 zł

361,45 zł

szt.
Avitale, Witamina A+E QualiE x 30 ml
Avitale, Witamina A+E QualiE x 30 ml

29,90 zł

27,69 zł

szt.
DuoLife Chlorofil
DuoLife Chlorofil

148,60 zł

137,59 zł

szt.
Ashwagandha 450mg 100caps - suplement diety
Ashwagandha 450mg 100caps - suplement diety

18,38 zł

17,02 zł

szt.
Magnez liposomalny (250 ml) – suplement diety
Magnez liposomalny (250 ml) – suplement diety

104,00 zł

96,30 zł

DuoLife Collagen kolagen
DuoLife Collagen kolagen

149,40 zł

138,33 zł

szt.
Menu

CUKIER ŻELUJĄCY 3:1 BIO 500 g - BIOVEGAN (PRODUKT SEZONOWY)

Ocena: 0
Producent: BIOVEGAN
Kod produktu: 4005394285404 [19929114]
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 17,99 zł 17.99
zawiera 8,00% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 16,66 zł
bez 8,00% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

SKŁADNIKI
nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Cukier żelujący 3:1 do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Potrzebujesz 1,5 kg pokrojonych małych owoców (lub 1,2 litra soku owocowego) i 5 g kwasku cytrynowego (lub soku z jednej cytryny).
- Mały talerz

Przygotowanie z owocami:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Umyć owoce, odsączyć, pokroić na małe kawałki, w razie potrzeby wydrążyć gniazda nasienne i odważyć 1,5 kg.
3. Zawartość torebki przełożyć do rondelka z owocami i kwaskiem cytrynowym lub sokiem.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 4 minuty, ciągle mieszając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej pasty owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą pastą owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.

Przygotowanie galaretki z soku:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Do garnka wlać najpierw 1,2 l soku i podgrzać.
3. Następnie dodać cukier żelujący i kwasek/sok cytrynowy, ciągle mieszając.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 4 minuty, ciągle mie5szając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej galaretki owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą galaretką owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.

UWAGA
- Ze względu na niższą zawartość cukru w ​​przetworach owocowych 3:1, konserwacja jest mniejsza. W celu uzyskania dłuższego okresu przydatności do spożycia zalecamy stosowanie substancji konserwującej.
- Jeśli chcesz uniknąć dodania konserwantu, musisz pracować bardzo ostrożnie podczas przygotowywania przetworów. Oznacza to, że konieczna jest sterylizacja przedmiotów roboczych (gotowanie słoików i pokrywek).
- Owoce, które mają być użyte, muszą być dokładnie oczyszczone i powinny być w idealnym stanie.
- Po otwarciu słoiki przechowywać w lodówce i szybko zużyć.

Przydatne porady:
1. Wydłużenie czasu gotowania skutkuje, że pasta owocowa będzie twardsza.
2. Przygotuj nie więcej niż 1,5 kg owoców z 1 opakowaniem cukru żelującego 3:1 od BIOVEGAN na jeden proces gotowania!
3. Wybierz rozmiar słoika tak, aby owoce wypełniały słoik tylko do połowy.

Zawartość pektyn w owocach:
Niektóre owoce zawierają małą ilość pektyny, dlatego zaleca się, aby dodać do nich starte jabłko.
- Owoce o niskiej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1 startego jabłka): mango, brzoskwinia, wiśnia, truskawka, czarny bez.
- Owoce o średniej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1/2 startego jabłka): jeżyna, malina, jagoda, kiwi, morela, śliwka.
- Owoce o wysokiej zawartości pektyny: pigwa, jabłko, pomarańcza, borówka brusznica, porzeczka.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1660 kJ/391 kcal
Tłuszcz: < 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 96 g
w tym cukry: 96 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: < 0,5 g
Sól: 0,09 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.


BEZ GLUTENU (deklaracja): TAK
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
EAN: 4005394285404
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 120
Producent - nazwa i adres: Biovegan GmbH, Biovegan-Allee 1, DE-56579 Bonefeld, Germany
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium