• Suplementy diety od producenta Jesteśmy autoryzowanym dystrybutorem marki SWANSON Posiadamy ponad 400 produktów tej marki Zobacz produkty
  • Swansonshop.pl Darmowa dostawaMożliwość zapłaty przy odbiorze darmowa dostawa ( kurier ) już od 300 zł Zapraszamy
Produkt dnia
DuoLife Collagen kolagen
DuoLife Collagen kolagen

149,40 zł

138,33 zł

szt.
D-Mannoza [probiotyk] Dr. Mercola (30 kapsułek) - suplement diety
D-Mannoza [probiotyk] Dr. Mercola (30 kapsułek) - suplement diety

119,00 zł

110,19 zł

 Hanoju Olej z nasion Wiesiołka  512mg 90 kap
Hanoju Olej z nasion Wiesiołka 512mg 90 kap

74,62 zł

69,09 zł

Avitale, Witamina A+E QualiE x 30 ml
Avitale, Witamina A+E QualiE x 30 ml

29,90 zł

27,69 zł

szt.
Hanoju Dziki Pochrzyn (Wild Yam) 90 kapułek po 500mg
Hanoju Dziki Pochrzyn (Wild Yam) 90 kapułek po 500mg

99,92 zł

92,52 zł

szt.
Aliness ProbioBalance KIDS Balance  30 kapsułek Vege
Aliness ProbioBalance KIDS Balance 30 kapsułek Vege

29,90 zł

27,69 zł

NOW Foods Witamina D-3 5000 IU 240 kaps
NOW Foods Witamina D-3 5000 IU 240 kaps

58,31 zł

53,99 zł

szt.
SHAPE CODE® Slim Shake 750g
SHAPE CODE® Slim Shake 750g

390,37 zł

361,45 zł

szt.
Menu

CUKIER ŻELUJĄCY 3:1 BIO 500 g - BIOVEGAN (PRODUKT SEZONOWY)

Ocena: 0
Producent: BIOVEGAN
Kod produktu: 4005394285404 [19929114]
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 17,99 zł 17.99
zawiera 8,00% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 16,66 zł
bez 8,00% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

SKŁADNIKI
nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Cukier żelujący 3:1 do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Potrzebujesz 1,5 kg pokrojonych małych owoców (lub 1,2 litra soku owocowego) i 5 g kwasku cytrynowego (lub soku z jednej cytryny).
- Mały talerz

Przygotowanie z owocami:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Umyć owoce, odsączyć, pokroić na małe kawałki, w razie potrzeby wydrążyć gniazda nasienne i odważyć 1,5 kg.
3. Zawartość torebki przełożyć do rondelka z owocami i kwaskiem cytrynowym lub sokiem.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 4 minuty, ciągle mieszając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej pasty owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą pastą owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.

Przygotowanie galaretki z soku:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Do garnka wlać najpierw 1,2 l soku i podgrzać.
3. Następnie dodać cukier żelujący i kwasek/sok cytrynowy, ciągle mieszając.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 4 minuty, ciągle mie5szając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej galaretki owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą galaretką owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.

UWAGA
- Ze względu na niższą zawartość cukru w ​​przetworach owocowych 3:1, konserwacja jest mniejsza. W celu uzyskania dłuższego okresu przydatności do spożycia zalecamy stosowanie substancji konserwującej.
- Jeśli chcesz uniknąć dodania konserwantu, musisz pracować bardzo ostrożnie podczas przygotowywania przetworów. Oznacza to, że konieczna jest sterylizacja przedmiotów roboczych (gotowanie słoików i pokrywek).
- Owoce, które mają być użyte, muszą być dokładnie oczyszczone i powinny być w idealnym stanie.
- Po otwarciu słoiki przechowywać w lodówce i szybko zużyć.

Przydatne porady:
1. Wydłużenie czasu gotowania skutkuje, że pasta owocowa będzie twardsza.
2. Przygotuj nie więcej niż 1,5 kg owoców z 1 opakowaniem cukru żelującego 3:1 od BIOVEGAN na jeden proces gotowania!
3. Wybierz rozmiar słoika tak, aby owoce wypełniały słoik tylko do połowy.

Zawartość pektyn w owocach:
Niektóre owoce zawierają małą ilość pektyny, dlatego zaleca się, aby dodać do nich starte jabłko.
- Owoce o niskiej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1 startego jabłka): mango, brzoskwinia, wiśnia, truskawka, czarny bez.
- Owoce o średniej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1/2 startego jabłka): jeżyna, malina, jagoda, kiwi, morela, śliwka.
- Owoce o wysokiej zawartości pektyny: pigwa, jabłko, pomarańcza, borówka brusznica, porzeczka.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1660 kJ/391 kcal
Tłuszcz: < 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 96 g
w tym cukry: 96 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: < 0,5 g
Sól: 0,09 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.


BEZ GLUTENU (deklaracja): TAK
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
EAN: 4005394285404
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 120
Producent - nazwa i adres: Biovegan GmbH, Biovegan-Allee 1, DE-56579 Bonefeld, Germany
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium