DAKTYLE W CZEKOLADZIE GORZKIEJ BEZGLUTENOWE BIO 50 g - DOTI
Opis
daktyle* 50 %, czekolada* 49 % [miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu*, emulgator: lecytyny (z SOI*)], substancje glazurujące: guma arabska*, cukier*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Czekolada: masa kakaowa minimum: 60 %.
OPIS
Kawałki suszonych daktyli oblanych gorzką czekoladą. Wysoka zawartość błonnika. Opakowanie zawiera dwie sugerowane porcje produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1782 kJ/426 kcal
Tłuszcz: 20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Węglowodany: 54 g
w tym cukry: 50 g
Błonnik: 9,0 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY NERKOWCA i MIGDAŁY.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BEZ GLUTENU (deklaracja): TAK
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
EAN: 5906153204195
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 120
Producent - nazwa i adres: DOTI SPÓŁKA JAWNA MANUFAKTURA, D.M. MROCZKOWSCY, SMOLEC, STAROWIEJSKA 39, 55-080 KĄTY WROCŁAWSKIE
TARGI BIO PLANET 2024: TARGI BIO PLANET
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK