Dr JAcob's Bacillus subtilis+ Nattokinaza K2
Opis
Bacillus subtilis+ Nattokinaza K2
suplement diety
zawartość netto: 18 g
60 kapsułek (60 porcji)
Produkt wegański
Bacillus subtilis+ Nattokinaza K2 – dla układu odpornościowego1 oraz prawidłowej krzepliwość krwi2
Unikalne połączenie bakterii Bacillus subtilis, enzymu nattokinazy oraz mikroelementów dla układu odpornościowego1
✓ Składniki dla naczyń krwionośnych3 i ochrony komórek4, układu odpornościowego1 oraz błon śluzowych (jelit, dróg oddechowych)5
✓ Z witaminą K2 (all-trans MK-7) dla prawidłowego krzepnięcia krwi
✓ Z bardzo dobrze zbadanym i wysoce stabilnym szczepem bakterii Bacillus subtilis CU1
✓ Nattokinaza o wysokiej aktywności enzymatycznej
✓ Witamina A, witamina C z wiśni aceroli oraz cynk
✓ Ilość na 30-60 dni
Bacillus subtilis
Bacillus subtilis to bakteria naturalnie występująca w jelicie człowieka. Zastosowany szczep bakterii Bacillus subtilis CU1 jest bardzo dobrze przebadany i bardzo stabilny. Bacillus subtilis ma wysoką odporność na kwas żołądkowy, dzięki czemu bakterie mogą przejść przez przewód pokarmowy prawie bez straty.
Bacillus subtilis jest od pewnego czasu przedmiotem wielu badań naukowych, ponieważ coraz bardziej odkrywa się jej znaczenie dla organizmu człowieka. Kapsułka produktu Bacillus subtilis+ Nattokinaza K2 zawiera 2,5 miliarda żywych bakterii Bacillus subtilis.
Nattokinaza
Nattokinaza to enzym, który, występuje w dużej ilości w tradycyjnej japońskiej potrawie natto. Enzym jest wytwarzany podczas fermentacji soi przy użyciu szczepu bakteryjnego Bacillus subtilis natto. Bakterie wytwarzają enzym, aby móc trawić białka sojowe. Sprawiają one też, że w natto jest dużo witaminy K2.
Nattokinaza, zawarta w produkcie Bacillus subtilis+ Nattokinaza K2, charakteryzuje się wysoką aktywnością enzymatyczną. Kapsułka Bacillus subtilis+ Nattokinaza K2 zawiera 50 mg nattokinazy. Ilość ta odpowiada 1000 FU - FU to jednostka miary aktywności enzymu, FU z ang. "fiber degradation unit"- jednostka degradacji fibryny.
Ważne mikroskładniki odżywcze dla naczyń krwionośnych3, krzepnięcia krwi2, układu odpornościowego1 i błon śluzowych5
Bacillus subtilis+ Nattokinaza K2 zawiera witaminę K w postaci długołańcuchowej witaminy K2 (all-trans MK-7). Witamina K2 MK-7 jest najbardziej aktywną biologicznie formą witaminy K i charakteryzuje się znacznie lepszą stabilnością (okres półtrwania ok. 3 dni) niż witamina K1 (1-2 godziny). Niestety witamina K2 praktycznie nie występuje w pokarmach. Jest jej dużo w tradycyjnej japońskiej potrawie natto, która składa się z fermentowanej soi.
Witamina K2 wspomaga prawidłowe krzepnięcie krwi, umożliwiając tworzenie zarówno czynników krzepnięcia, jak i czynników przeciwkrzepliwych, zwłaszcza białka S.
Bacillus subtilis+ Nattokinaza K2 zawiera również mikroelementy, witaminę A, witaminę C i cynk, które są ważne dla układu odpornościowego.
Witamina A przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania błon śluzowych (np. w jelitach i drogach oddechowych). Przyjmowanie witaminy A jako retinolu (bioaktywnej formy witaminy A) ma sens, ponieważ tylko niewielka część prowitaminy A (beta-karotenu) znajdującego się w warzywach oraz owocach jest przekształcana w aktywną formę witaminy A.
Witamina C oraz cynk mają działanie antyutleniające i chronią komórki przed stresem oksydacyjnym. Witamina C wspiera również prawidłowe tworzenie kolagenu potrzebnego dla dobrego funkcjonowania naczyń krwionośnych.
Jedna kapsułka Bacillus subtilis+ Nattokinaza K2 zawiera:
240 μg witaminy A (jako ekwiwalent retinolu),
18 μg witaminy K2 (all-trans MK-7),
24 mg witaminy C,
5 mg cynku.
Składniki odżywcze zawarte w Bacillus subtilis+ Nattokinaza K2 mają naukowo udowodnione działanie na prawidłowe funkcje organizmu:
1 Wspomaganie pracy układ odpornościowego – witamina A, witamina C, cynk
2 Wspomaganie prawidłowej krzepliwość krwi – witamina K
3 Wspieranie tworzenia kolagenu dla prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych – witamina C
Wspomaganie ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym – witamina C i cynk
5 Wspomaganie utrzymania prawidłowego stanu błon śluzowych (np. w jelitach i drogach oddechowych) – witamina A
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: 1–2 kapsułki. Na pusty żołądek rano lub wieczorem.
UWAGA: Produkt nie powinien być spożywany przez osoby przyjmujące środki przeciwzakrzepowe zawierające antagonistów witaminy K (np. warfaryna i acenokumarol).
Składniki: ekstrakt z wiśni aceroli (39%), hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka roślinna), ekstrakt ze sfermentowanej soi (16%), Bacillus subtilis (8%), cytrynian cynku, węglan magnezu, octan retinylu, menachinon (witamina K2, all-trans MK-7).
Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zrównoważonej diety. Ważna jest zrównoważona dieta oraz zdrowy tryb życia.