Dr. Jacob`s Chi-Cafe proactive 180 g
Opis
Chi-Cafe proactive
Zdrowa kawa probiotyczna dla pobudzenia, przemiany materii
i ochrony naczyń krwionośnych
180g – ok. 36 porcji - 1,09 za filiżankę pysznej kawy
Chi-Cafe proactive to zdrowa kompozycja dla smakoszy kawy. Wprawi Cię w dobry nastrój. W przeciwieństwie do zwykłej kawy nie zakwasza organizmu. Ma miły aromat, doskonale smakuje i jest łagodna dla żołądka. Pobudza delikatnie, lecz na dłużej.
Substancje balastowe z Chi-Cafe proactive wspierają pozytywną florę bakteryjną i delikatnie stymulują pracę jelit. Nie obciążają żołądka. Błonnik z akacji jest neutralny w smaku i dobrze przyswajalny. Każda porcja Chi-Cafe proactive (6 g) zawiera aż 4 g tego probiotycznego błonnika. Polifenole z granatu dodane do Chi-Cafe poractive korzystnie wpływa na serce i układ krążenia.
Dodatek wyciągów z japońskiego grzybka reshi, żeńszenia i guarany nadają Chi-Cafe proactive szczególny smak oraz aromat oraz sprzyjają witalności.
Każda porcja Chi-Cafe proactive zawiera: – błonnik rozpuszczalny z włókien akacji (72%) – substancja balastowa – wysokiej jakości kawy rozpuszczalne arabika (16%) i robusta (4%) – ekstrakt z guarany (owoc z Amazonii) pobudza oraz ułatwia koncentrację – bogaty w polifenole wyciąg z owocu granatu – przyprawy smakowe, które nadają ciekawy, lekko korzenny smak. |
Kawa arabica znana jest ze swego niedoścignionego aromatu i wysokiej jakości.
Guarana jest bardzo ceniona przez ludy Amazonii. Nasiona tej rośliny mają właściwości polepszające pamięć oraz koncentrację, usuwają zmęczenie psychiczne i fizyczne.
Żeń-szeń uważany jest w Azji za eliksir życia. W dawnych czasach bywał droższy niż złoto.
Wyciąg z granatu to źródło aktywnych polifenoli, które są silnymi antyutleniaczami, mają korzystny wpływ na naczynia, serce i mózg, spowalniają procesy starzenia komórek spowodowane stresem oksydacyjnym.
Przyprawy do kawy to kardamon, cynamon, goździki, ziele angielskie, gałka muszkatołowa oraz wanilia bourbon. Nadają one Chi-Cafe proactive wyrafinowany, lekko orientalny smak. Przyczyniają się także do jej lepszego przyswajania.
Sposób użycia:
2 płaskie łyżeczki do herbaty (6 g) wsypać do filiżanki, zalać gorącą lecz nie wrzącą wodą (ok. 70°C). Wedle uznania dodać mleka i cukru. Wchłania się wolno i działa ok. 2 godz.
Dla polepszenia przemiany materii i pracy jelit, proponujemy po każdej Chi-cafe wypić jeszcze szklankę wody mineralnej.
Składniki:
Składniki: błonnik z akacji rozpuszczalny (60%), kawa arabica (25%), dekstryna z kukurydzy (błonnik rozpuszczalny), włókna akacjowe (60%), ekstrakt guarany (5%), ekstrakt z soku z owoców granatu (1,7%), żeń-szeń (0,3%), kardamon, cynamon, goździki, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, wanilia bourbon.
Jedna porcja (5g) zawiera ok. 80 mg naturalnej kofeiny.