
Dr. Jacob`s VitaColon 500 ml
Opis
VitaColon nowa receptura
suplement diety
prawoskrętny kwas mlekowy
silne jelita i flora jelitowa, oczyszczona i wzmocniona wątroba
500 ml na 25-50 dni
koszt dziennej porcji: 2,78 / 5,56 zł
produkt wegański
Przyjmowanie prebiotyku* kwasu mlekowego zawartego w VitaColon bardzo korzystnie wpływa na jelita. Przywraca im naturalne pH, reguluje ich pracę i aktywnie wspomaga przemianę materii. Odżywia i pielęgnuje błonę śluzową jelit. Stwarza optymalne warunki rozwoju flory jelitowej. Wpływa kojąco oraz wspomaga szybką regenerację błony śluzowej jelit.
* prebiotyk – substancja stymulująca rozwój prawidłowej flory bakteryjnej jelit.
Kwas mlekowy odżywia florę bakteryjną jelit i sprzyja jej szybkiej regeneracji. Uregulowanie środowiska i funkcji jelit bardzo korzystnie wpływa na pracę wątroby. Odciąża ją, ułatwia jej oczyszczanie z toksyn, pomaga w intensywnej regeneracji, sprzyja witalizacji.
VitaColon ma przyjemny smak.
Działa najlepiej w połączeniu z pH balans (obydwa produkty można rozcieńczać w jednej szklance płynu).
Porcja (10 ml) VitaColon zawiera:
– prawoskrętny kwas mlekowy (13%, 1,5g)
– wyciąg z topinamburu – słonecznika bulwiastego (37%, 4,9g)
– miąższ z owoców czarnego bzu (6%)
– mieszanka ziół (5%)
– koncentrat soku z aronii (34%)
– ekstrakt z owoców amli (0,1%)
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia:
– przez 1 tydzień – 10 ml dziennie rozcieńczone w 250 ml soku lub wody,
– od 2 tygodnia – 20 ml dziennie.
Spożywać podczas posiłku.
Prebiotyczny Napój Zasadowy:
10 ml VitaColon i jedna miarka proszku pH balans rozpuszczone w szklance wody lub soku (owocowym lub warzywnym).
Przez 25 dni pić rano i wieczorem podczas posiłku, później wg potrzeb 2 lub 1 raz dziennie.
Nie stosować przy: alkaliozie, hiperglikemii, niewydolności nerek, nietolerancji fruktozy.
W przypadku wystąpienia gazów przyjmować mniej VitaColon i dawkę stopniowo zwiększać.
Składniki:
koncentrat z bulwy topinambura (37%), koncentrat soku z owoców aronii – substancja smakowa (34%), L-(+)-kwas mlekowy (13%), koncentrat soku z owoców bzu czarnego (6%), mieszanka wyciągów z ziół (5%), substancja słodząca – glikozydy stewiolowe, ekstrakt z soku owoców amli (0,1 %).
*stopień koncentracji 5:1
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zrównoważonej diety.
Więcej o właściwościach kwasu mlekowego oraz równowadze kwasowo-zasadowej poniżej oraz w dziale Czytelnia (menu pod logo).
Dobroczynny prawoskrętny kwas mlekowy
Prawidłowe, lekko kwaśne środowisko jelit można szybko przywrócić za pomocą kwasu mlekowego – substancji prebiotycznej*. Zabieg taki utrudnia wegetację bakterii gnilnych i grzybów lubiących odczyn zasadowy. Wzmocniona zostaje zaś dobra flora jelitowa, dla której kwas mlekowy jest doskonałym pokarmem. Bakterie te rozkładają go na kwas masłowy, który z kolei działa jak balsam na błonę śluzową jelit.
Naturalna flora jelit szybko regeneruje się i przywraca prawidłowe funkcjonowanie jelit. Ma ona największy wkład w eliminację różnych toksyn i trującego amoniaku. To odciąża wątrobę, która może znowu odtruwać organizm oraz zaoszczędzić wiele energii.
Kwas masłowy jest obecny w kwaśnym nabiale (twaróg, kwaśne mleko) lub też w kiszonych ogórkach czy kapuście. W produktach nabiałowych występuje zawsze razem z białkiem, z którego bakterie gnilne produkują duże ilości amoniaku. W kiszonych warzywach zaś jest on dosyć rozcieńczony (przykładowo 300g kiszonej kapusty zawiera tylko ok. 2g kwasu mlekowego). Przy przywracaniu naturalnego pH i dobrej flory bakteryjnej jelit, które najczęściej trwa ok. miesiąca, raczej trudnym jest jedzenie codziennie talerza kiszonej kapusty, a spożywanie dużych ilości nabiału jest niewskazane. Kwas mlekowy VitaColon jest optymalnym rozwiązaniem przy kuracji przywracającej lekko kwaśne pH jelit.
Prebiotyczne substancje balastowe z bulwy topinamburu (słonecznika bulwiastego) dodane do VitaColon wspomagają szybką regenerację błony jelit oraz odradzanie się dobrej flory bakteryjnej. Mieszanka starannie dobranych wyciągów z ziół i jagód działa tonizująco na jelita. Melisa, anyż, koper, mniszek lekarski, szałwia i wiele innych wzmacniają jelito i dbają o jego wewnętrzną równowagę. Skoncentrowane wyciągi z owoców agrestu indyjskiego (ceniony w medycynie staroindyjskiej) oraz owoc bzu czarnego (znany już Hipokratesowi) działają przeciwzapalnie i chronią przed wolnymi rodnikami.
* prebiotyk – substancja stymulująca rozwój prawidłowej flory bakteryjnej jelit.