Produkt nie zawierający konserwantów i GMO
Poznaj składniki DUOLIFE Moja Krew
Sok z bulw buraków ćwikłowych – buraki zawierają m.in.:
- witaminę A, C oraz witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B6);
- minerały takie, jak potas, fosfor, magnez, wapń, kobalt, cynk, mangan oraz błonnik pokarmowy (około 2,8 g na 100 g);
- fitosterole;
- kwas foliowy i inne kwasy organiczne;
- polifenole, wśród nich m.in. flawonoidy;
- betalainy, głównie betaninę.
Sok w owoców czarnej porzeczki – czarne porzeczki zawierają wiele cennych składników aktywnych takich jak:
- witaminy A, C oraz witaminy z grupy B;
- minerały: magnez, wapń, żelazo, potas;
- flawonoidy;
- antocyjany (wśród flawonoidów).
Sok z owoców czerwonego winogrona – zawiera:
- witaminy: A, C, B1, B2, B6, PP, E, K oraz kwas foliowy;
- minerały: wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk, mangan, selen, fluor;
- cukry proste: łatwo przyswajalne źródło energii;
- polifenole - resweratrol. Resweratrol jest syntetyzowany m.in. w skórkach winogron w odpowiedzi na infekcje grzybicze, stres oksydacyjny oraz promieniowanie UV;
- polifenole- antocyjany.
Ekstrakt z owoców aceroli – owoce aceroli zawierają bardzo wysoką porcję witaminy C; w 100 g świeżej masy owoców znajduje się 1000-4500 mg witaminy C. Ekstrakt z owoców aceroli zawarty w składzie DUOLIFE Moja Krew standaryzowany jest na zawartość tej witaminy. Ponadto owoce aceroli zawierają wiele innych cennych związków, takich jak np. antocyjany i karotenoidy, w tym beta-karoten (prowitamina A) oraz składniki mineralne (potas, fosfor, wapń, żelazo). Dodatkowo w owocach tych znajdziemy także witaminy z grupy B.
Ekstrakt z liści szpinaku – liście szpinaku zawierają cenne związki aktywne takie jak:
- minerały: magnez, potas, wapń, fosfor;
- witaminy : C, A, E;
- karotenoidy: luteina, beta-karoten;
- polifenole w tym flawonoidy.
Formuła zawierająca witaminy i minerały:
Witamina A – przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu żelaza; pomaga w utrzymaniu prawidłowego stanu błon śluzowych; pomaga zachować zdrową skórę; pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia; pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego; odgrywa rolę w procesie specjalizacji komórek.
Witamina D – pomaga w prawidłowym wchłanianiu/wykorzystywaniu wapnia i fosforu; pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu wapnia we krwi; pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości; pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni; pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego; bierze udział w procesie podziału komórek.
Witamina E – pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Witamina C – pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstki, dziąseł, skóry i zębów; przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego; pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego; pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych; pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego; pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym; przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia; pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E; zwiększa przyswajanie żelaza.
Tiamina (witamina B1) – przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego; pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego; pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych; pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu serca.
Ryboflawina (witamina B2) – przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego; pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego; pomaga w utrzymaniu prawidłowego stanu błon śluzowych; pomaga w utrzymaniu prawidłowego stanu czerwonych krwinek; pomaga zachować zdrową skórę; pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia; przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu żelaza; pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym; przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Niacyna (witamina B3) – przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego; pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego; pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych; pomaga w utrzymaniu prawidłowego stanu błon śluzowych; pomaga zachować zdrową skórę; przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Witamina B6 – pomaga w prawidłowej syntezie cysteiny; przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego; pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego; pomaga w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu homocysteiny; przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu białka i glikogenu; pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych; pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek; pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego; przyczynia się zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia; przyczynia się do regulacji aktywności hormonalnej
Witamina B12 – przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego; pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego; pomaga w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu homocysteiny; pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych; pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek; pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego; przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia; odgrywa rolę w procesie podziału komórek.
Biotyna (witamina B7) – przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego; pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego; przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych; pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych; pomaga zachować zdrową skórę i włosy; pomaga w utrzymaniu prawidłowego stanu błon śluzowych.
Kwas pantotenowy (witamina B5) – przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego; przyczynia się do prawidłowej syntezy i metabolizmu hormonów steroidowych, witaminy D i niektórych neuroprzekaźników; przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia; pomaga w utrzymaniu sprawności umysłowej na prawidłowym poziomie.
Żelazo – pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych; przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego; pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny; pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie; pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego; przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia; odgrywa rolę w procesie podziału komórek.
Cynk – pomaga w utrzymaniu prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej; pomaga w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu węglowodanów; pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych; pomaga w prawidłowej syntezie DNA; pomaga w utrzymaniu prawidłowej płodności i prawidłowych funkcji rozrodczych; przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych; przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu kwasów tłuszczowych; przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu witaminy A; pomaga w prawidłowej syntezie białka; pomaga w utrzymaniu zdrowych kości, włosów, paznokci i skóry; pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu testosteronu we krwi; pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia; pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego; pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym; bierze udział w procesie podziału komórek.
Miedź – pomaga w utrzymaniu prawidłowego stanu tkanek łącznych; przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego; pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego; pomaga w utrzymaniu prawidłowej pigmentacji skóry i włosów; pomaga w prawidłowym transporcie żelaza w organizmie; pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego; pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Mangan – przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego; przyczynia się do utrzymania zdrowych kości; pomaga w prawidłowym tworzeniu tkanek łącznych; pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Selen – przyczynia się do prawidłowego przebiegu spermatogenezy; pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie; pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego; pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy; pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Molibden – przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu aminokwasów siarkowych.
Jod – pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych; przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego; pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego; pomaga zachować zdrową skórę; pomaga w prawidłowej produkcji hormonów tarczycy i w prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy.
Składniki: sok z bulw buraków ćwikłowych, sok w owoców czarnej porzeczki, sok z owoców czerwonego winogrona, ekstrakt z owoców aceroli (Malpighia glabra) standaryzowany na zawartość witaminy C (160 mg/50 ml), ekstrakt z liści szpinaku (Spinacia oleracea)(50 mg/50 ml), formuła zawierająca witaminy i minerały: witamina A (octan retinylu), witamina D (cholekalcyferol), witamina E (octan dl-alfa-tokoferylu), witamina C (kwas L-askorbinowy), witamina B1 (chlorowodorek tiaminy), witamina B2 (fosforan-5-ryboflawiny), witamina B3 (amid kwasu nikotynowego), witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny), B9 (kwas foliowy), B12 (cyjanokobalamina), B7 (D-biotyna), B5 (kwas pantotenowy), żelazo (fumaran żelaza (II)), cynk (glukonian cynku), miedź (glukonian miedzi (II)), mangan (siarczan manganu), selen (selenian (IV) sodu), molibden (molibdenian (VI) sodu), jod (jodek potasu).
Wartości odżywcze na 100 ml:
Wartość energetyczna
52 kcal/ 219 kJ
w tym: nasycone kwasy tłuszczowe
<0,1 g