
FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g - NATURAVENA
Opis
ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 %
OPIS
Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1473 kJ/352 kcal
Tłuszcz 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,15 g
Węglowodany 63,4 g
w tym cukry 3,2 g
Błonnik 7,7 g
Białko 20,2 g
Sól 0,017 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
EAN: 5902367408589
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 60
Kraj pochodzenia składników: Kirgistan
Producent - nazwa i adres: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK