•  

DARMOWA DOSTAWA
Darmowa dostawa (Kurier) już od 300,00 zł.
Producenci
Promocje
Hanoju Chang Shan ekstrakt 90 kapsułek
Hanoju Chang Shan ekstrakt 90 kapsułek
78,99 zł 72,99 zł 73,14 zł 67,58 zł
szt.
Hanoju Bio Moringa 500mg 250 tabletek
Hanoju Bio Moringa 500mg 250 tabletek
107,99 zł 99,99 zł 99,99 zł 92,58 zł
szt.
ProBalance
ProBalance
129,00 zł 119,99 zł 119,44 zł 111,10 zł
szt.
Colostrum Compact
Colostrum Compact
189,00 zł 149,99 zł 175,00 zł 138,88 zł
szt.
LR LIFETAKT Colostrum Liquid
LR LIFETAKT Colostrum Liquid
149,00 zł 134,10 zł 137,96 zł 124,17 zł
szt.
Hanoju Masło kakaowe BIO 250 gram
Hanoju Masło kakaowe BIO 250 gram
58,99 zł 46,59 zł 47,96 zł 37,88 zł
szt.
Puritan's Pride - Ultra Man Sport Multiwitaminy Myology / 90 tab
Puritan's Pride - Ultra Man Sport Multiwitaminy Myology / 90 tab
123,99 zł 85,99 zł 114,81 zł 79,62 zł
szt.
LifePowder - mix sproszkowanych warzyw, roślin i alg (420 g)
LifePowder - mix sproszkowanych warzyw, roślin i alg (420 g)
128,00 zł 89,99 zł 118,52 zł 83,32 zł
szt.
DuoLife Hi5!  Batony - beeSnap 14 mix bars
DuoLife Hi5! Batony - beeSnap 14 mix bars
152,60 zł 99,99 zł 141,30 zł 92,58 zł
szt.
DuoLife Medical Formula BorelissPro®
DuoLife Medical Formula BorelissPro®
96,99 zł 89,99 zł 89,81 zł 83,32 zł
szt.
DuoLife Medical Formula ProCardiol®
DuoLife Medical Formula ProCardiol®
96,99 zł 89,99 zł 89,81 zł 83,32 zł
szt.
Puritan's Pride Glukozamina Chondroityna MSM
Puritan's Pride Glukozamina Chondroityna MSM
79,99 zł 57,99 zł 74,06 zł 53,69 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Hanoju Masło kakaowe BIO 250 gram

  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 46,59 zł 58,99 zł 46.59
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 37,88 zł 47,96 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Masło kakaowe BIO - informacje o produkcie:

Masło kakaowe, nazywane również olejem kakaowy, jest naturalnym, topliwym olejem wydobywanym z ziaren kakaowca. Jedną z najważniejszych właściwości masła kakaowego jest jego wysoka stabilność, którą zawdzięcza zawartości naturalnych przeciwutleniaczy zapobiegających jełczeniu, dzięki czemu może być przechowywane nawet przez 5 lat. Prawdziwe masło kakaowe jest całkowicie jadalne, charakteryzuje się delikatnym smakiem i zapachem podobnym do ciemnej czekolady, dlatego jest najczęściej wykorzystywane do wytwarzania czekolady i odpowiada za jej gładkość oraz odczucie rozpływania się w ustach. Jednak nie należy przesadzać ze spożywaniem masła kakaowego, ponieważ jest bardzo kaloryczne i w nadmiernych ilościach może przyczyniać się do otyłości. Ponadto, masło kakaowe od stuleci było wykorzystywane przez ludność Ameryki Południowej i Środkowej jako naturalny środek nawilżający skórę i do dziś znajduje zastosowanie w produkcji kosmetyków, maści i niektórych leków.  Masło kakaowe świetnie nadaje się jako dodatek do deserów, koktajli czy lodów.

Masło kakaowe zawiera głównie kwasy tłuszczowe nasycone w ilość około 64% całkowitej zawartości tłuszczu, wśród których wyróżnia się m.in. kwas stearynowy (24-37%) oraz kwas palmitynowy (24-30%), natomiast resztę całkowitej zawartości tłuszczu (około 36%) stanowią mono- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe, m.in. kwas oleinowy (27-31%). Masło kakaowe jest również bogatym źródłem witamin, flawonoidów, polifenoli i minerałów. Polifenole i flawonoidy znajdujące się w maśle kakaowym są naturalnymi przeciwutleniaczami, które wykazują korzystne działanie na układ odpornościowy, obniżanie stanów zapalnych oraz poprawę zdrowia serca. Przeciwutleniacze pomagają regulować nadmierną aktywność limfocytów T, które mogą być przyczyną chorób alergicznych lub autoagresyjnych. Zawartość kwasu oleinowego w maśle kakaowym może obniżać ryzyko wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych, w tym niewydolności serca.

Właściwości przeciwutleniające masła kakaowego zmniejszają oznaki starzenia się, ale również zapewniają skórze barierę ochronną przed czynnikami zewnętrznymi, które mogą powodować podrażnienia i uszkodzenia skóry. Uważa się, że stosowanie masła kakaowego może przyczyniać się do zmniejszenia wielkości blizny na skórze i poprawy ogólnej kondycji skóry. Masło kakaowe doskonale ​nawilża skórę oraz pomaga leczyć ją od wewnątrz, dlatego poleca się je do stosowania na suchą i popękaną skórę, ponieważ zawarte w maśle tłuszcze nasycone są łatwo przyswajalne i pozostają na skórze przez wiele godzin. Bogata mieszanka kwasów tłuszczowych i przeciwutleniaczy znajdująca się w maśle kakaowym czyni go idealnym wyborem dla osób, które chcą zmniejszyć stan zapalny skóry (łuszczyca, egzema, wysypka, itp.), ponieważ w krótki czasem pozwala odczuć znaczną ulgę. Masło kakaowe może również nawilżać włosy, co przyczynia się do poprawy ich ogólnego wygląd oraz wytrzymałości. Regularne stosowanie masła kakaowego wiąże się zahamowaniem powstawania łupieżu, a także odżywia cebulki włosowe, dzięki czemu zapobiega utracie włosów.

Składniki masła kakaowego:

100% masło kakaowe z certyfikowanych upraw organicznych.

Opakowanie BIO masło kakaowe zawiera:

250g organicznego masła kakaowego

Jeśli masło kakaowe BIO to tylko od HANOJU:

Podstawą filozofii Hanoju jest pozyskiwanie produktów z najlepszych źródeł. W przypadku produktów organicznych czystość środowiska, z którego są one pozyskiwane ma decydujące znaczenia dla skuteczności oraz bezpieczeństwa końcowego produktu. Bezpieczeństwo i jakość warte są swojej ceny.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium