
Hanoju Organiczne puree z Mangostanu Premium 100% 500ml
Opis
Sugerowane stosowanie puree z mangostanu:
Puree z mangostanu należy spożywać najlepiej 1-2 razy dziennie, na pół godziny przed posiłkiem. 30 ml puree można rozcieńczyć w niewielkiej ilości wody, bądź pozostawić nierozcieńczone. Dla dzieci dawka puree z mangostanu nie powinna przekraczać 20 ml dziennie. Produkt Hanoju jest całkowicie pozbawiony konserwantów, dlatego po otwarciu, puree z mangostanu należy przechowywać bezwzględnie w lodówce, nie dłużej niż 4 tygodnie. Produktu nie należy pić prosto z butelki! Kolor puree może ulegać zmianom w zależności od pory roku i terminu zbiorów mangostanu. Przed spożyciem zalecamy energicznie wstrząsnąć opakowanie, aby zawarte w puree składniki aktywne mogły dobrze się wymieszać.
Zalecana dzienna dawka puree z mangostanu:
Dorośli: 30 ml 1-2 razy dziennie, dzieci: 15-20 ml na dzień.
Składniki puree z mangostanu:
100% organiczne puree z owoców mangostanu pozyskiwanych z monitorowanych źródeł.
Opakowanie zawiera:
500ml 100% organiczne puree z owoców mangostanu
Jeśli organiczne puree z mangostanu to tylko HANOJU:
Przy produkcji naszego soku najwyższe standardy zachowane są na wszystkich jej etapach od uprawy samej rośliny, przez metody pozyskiwania soku, transport i butelkowanie. Potwierdzone jest to przez odpowiednie, uznane certyfikaty.
100% puree z Mangostanu jest pozyskiwane z dojrzałych owoców. Mają one znacznie więcej składników odżywczych i enzymów. Nasze puree jest bezpośrednio wyciskany z owoców w przeciwieństwie do wielu innych soków wykonanych z koncentratu. Dzięki certyfikacji ekologicznej upraw z których pochodzą owoce wybrane do produkcji naszych soków gwarantujemy Państwu najwyższą jakość produktu.
Sok został poddany pasteryzacji HTST (high-temperature short-time), która polega na utrwaleniu soku w wysokiej temperaturze (85 °C), w krótkim czasie (15 sekund). Taki sposób termicznego utrwalania żywności pozwala zachować wartości odżywcze soku.
Przy produkcji naszego puree nie wykorzystujemy środków konserwujących i sztucznych barwników. Owoce pochodzą z kontrolowanych upraw nie stosujących pestycydów.