
Hanoju Organiczny 100% sok z Żurawiny 1000ml
Opis
Sok z żurawiny – podstawowe informacje:
Żurawina (Vaccinium macrocarpon)
Błyszczące, szkarłatne, bardzo cierpkie owoce żurawiny należą do tego samego rodzaju co borówki - Vaccinium. Krzew żurawiny można jeszcze niekiedy znaleźć rosnący dziko na terenach północnej Europy, północnej Azji oraz Ameryki Północnej. Indianie spożywali żurawinę na ciepło, słodzili ją miodem lub syropem klonowym i powstawał sos żurawinowy. Odmiana uprawiana komercyjnie w północnych Stanach Zjednoczonych i Kanadzie, a teraz także i w Europie to żurawina amerykańska.
Choć znane i cenione składniki odżywcze, takie jak witamina C i błonnik odgrywają istotną rolę ze spożywania żurawiny to jednak wśród najważniejszych składników soku żurawinowego wyróżnia się kwasy fenolowe, proantocyjanidyny, antocyjany, flawonoidy oraz triterpenoidy.
Sugerowane stosowanie soku z żurawiny:
Sok żurawinowy powinno się pić regularnie. Najlepiej jest spożywać go rano i wieczorem. wstrząsnąć butelką przed użyciem, by zapewnić dobry rozkład cennych bioaktywnych składników, po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 4 tygodni.
Zalecana dzienna dawka soku żurawinowego:
Dorośli 2 razy dziennie po 30ml najlepiej, dzieci 15–20ml dwa razy dziennie, najlepiej pół godziny przed posiłkiem.
Składniki soku z żurawiny:
100% sok żurawinowy bezpośrednio wyciskany z owoców żurawiny, z upraw ekologicznych.
Opakowanie zawiera:
1000ml 100% organicznego soku z owoców żurawiny
Informacja dla alergików i wegetarian:
100% HANOJU sok żurawinowy jest czysty i dobrze tolerowany. Sok nie zawiera żadnych sztucznych dodatków. Jest produkowany bez dodatku cukru, glutenu, sztucznych aromatów, barwników i konserwantów.
Jeśli organiczny sok z żurawiny to tylko HANOJU:
Przy produkcji naszego soku najwyższe standardy zachowane są na wszystkich jej etapach od uprawy samej rośliny, przez metody pozyskiwania soku, transport i butelkowanie. Potwierdzone jest to przez odpowiednie, uznane certyfikaty.
100% Hanoju sok z żurawiny jest pozyskiwany z dojrzałych owoców. Mają one znacznie więcej składników odżywczych i enzymów. Nasz sok jest bezpośrednio wyciskany z owoców w przeciwieństwie do wielu innych soków wykonanych z koncentratu. Dzięki certyfikacji ekologicznej upraw z których pochodzą owoce wybrane do produkcji naszych soków gwarantujemy Państwu najwyższą jakość produktu.
Sok żurawinowy został poddany pasteryzacji HTST (high-temperature short-time), która polega na utrwaleniu soku w wysokiej temperaturze (85 °C), w krótkim czasie (15 sekund). Taki sposób termicznego utrwalania żywności pozwala zachować wartości odżywcze soku.