Holistic MCT C8 Ekologisk Olej MCT Kaprylowy
Opis
MCT C8 Ekologisk Olej MCT Kaprylowy
Holistic MCT C8 Ekologisk jest suplementem diety zawierającym co najmniej 95% kwasu kaprylowego C8. MCT oznacza średniołańcuchowe trójglicerydy, czyli średniołańcuchowe nasycone kwasy tłuszczowe. Olej MCT jest stosowany przez sportowców, ale może być również stosowany w diecie paleo lub ketogenicznej. Olej MCT jest całkowicie pozbawiony smaku, szybko wchłania się do krwi dzięki czemu zapewnia energię oraz stabilizuje poziom energii podczas wysiłku.
Certyfikat ekologiczny: NL-BIO-01.
Zawartość opakowania: 500 ml
Składniki:
Ekologiczny olej MCT (średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe, co najmniej 95% kwasu kaprylowego, z ekologicznego oleju kokosowego (Cocos nucifera).
Porcja dzienna zawiera:
- 1 łyżka stołowa (ok. 14 g) od 1 do 2 razy dziennie. Doskonały dodatek do smoothie i kawy.
Produkt wegański. Nie zawiera glutenu, substancji słodzących, soi, mleka, GMO.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 3890 kJ / 900 kcal; Tłuszcz 100g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 100g; Węglowodany 0g w tym cukry 0g; Białko 0g; Sól 0g
Skład kwasów tłuszczowych w 100g: Kwas kaprylowy (C-8:0) 98g, Kwas kaprynowy (dekanowy) (C-10:0) 2g.
Wartość odżywcza w 14 g: Wartość energetyczna 544 kJ / 126 kcal; Tłuszcz 14g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14g; Węglowodany 0g w tym cukry 0g; Białko 0g; Sól 0g
Skład kwasów tłuszczowych 14g: Kwas kaprylowy (C-8:0) 13,7g, Kwas kaprynowy (dekanowy) (C-10:0) 0,28g.
Sposób użycia dla dorosłych:
1 łyżka stołowa (ok. 14 g) od 1 do 2 razy dziennie. Doskonały dodatek do smoothie i kawy.
Zalecana dzienna porcja nie powinna zostać przekroczona.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywanie:
Chronić przed wilgocią, przechowywać w temperaturze pokojowej w miejscu niedostępnym dla dzieci i światła słonecznego.
Ekologiczne opakowania
Opakowania Holistic wykonane są w 96% z tworzywa sztucznego wolnego od paliw kopalnianych. Zastąpiliśmy tradycyjny plastik 96% plastikiem pochodzenia biologicznego, wytwarzanym z trzciny cukrowej, pochodzącej ze zrównoważonych upraw.