Injuv - Kwas Hialuronowy (300 kapsułek) - suplement diety
Opis
Injuv - Kwas Hialuronowy (300 kapsułek) - suplement diety
INJUV® to produkt najwyższej klasy wyprodukowany według technologii japońskiej (nr patentu 2971860), zwierający 6,3 mg naturalnego kwasu hialuronowego o małej masie cząsteczkowej (w 1 kapsułce).
Kwas hialuronowy jest substancją naturalnie występującą w organizmie w postaci soli sodowej. Najwięcej kwasu hialuronowego występuje w skórze, w mazi stawowej oraz w ciele szklistym oka. Kwas hialuronowy jest także składnikiem płynów ustrojowych oraz tkanki łącznej.
W młodej skórze kwasu hialuronowego jest pod dostatkiem, co gwarantuje jej sprężystość i brak zmarszczek. Jednak wraz z wiekiem zawartość kwasu hialuronowego w tkankach maleje, skóra człowieka starzeje się, traci zdolność wiązania wody i powstają zmarszczki.
Korzyści i cechy produktu:
- produkt opatentowany
- dobre przyswajanie dzięki małej masie cząsteczkowej kwasu hialuronowego
- zarejestrowana marka INJUV®
Składniki: olej z otrąb ryżowych; żelatyna wołowa; kwas hialuronowy; stabilizator: gliceryna; barwnik: tlenek cynku; substancja zagęszczająca: żółty wosk pszczeli.
Porcja dzienna: 2 kapsułki Opakowanie zawiera: 300 kapsułek |
|
Skład w porcji dziennej (2 kapsułki) |
|
Kwas hialuronowy /INJUV®/ o niskiej masie cząsteczkowej (wg technologii japońskiej, patent 297 1860) |
12,6 mg |
Injuv® jest zarejestrowaną marką firmy Soft Gel Technologies, Inc., USA
Sposób użycia: 2 razy dziennie po 1 kapsułce.
Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.
Producent: Kenay Sp. J.
ALERGENY |
Obecne w produkcie |
Obecne w fabryce |
Komentarz |
||||
TAK |
NIE |
TAK |
NIE |
||||
1 |
Orzechy i produkty pochodne |
|
x |
x |
|
Olej kokosowy,orzechy macadamia, pistacje |
|
2 |
Orzechy ziemne (arachidowe) i produkty pochodne |
|
x |
x |
|
|
|
3 |
Jaja i produkty pochodne |
|
x |
x |
|
|
|
4 |
Mleko i produkty pochodne |
|
x |
x |
|
|
|
5 |
Pszenica i produkty pochodne |
|
x |
x |
|
|
|
6 |
Soja i produkty pochodne |
|
x |
x |
|
|
|
7 |
Ryby i produkty pochodne |
|
x |
x |
|
|
|
8 |
Skorupiaki, mięczaki i produkty pochodne |
|
x |
x |
|
|
|
9 |
Gluten |
|
x |
|
x |
|
|
10 |
Owies, jęczmień i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
|
|
11 |
Owoce i produkty pochodne |
|
x |
x |
|
|
|
12 |
Drożdże i produkty pochodne |
|
x |
x |
|
|
|
13 |
Warzywa i produkty pochodne |
x |
|
x |
|
Gliceryna, olej palmowy |
|
14 |
Ryż i produkty pochodne |
x |
|
x |
|
Olej z otrębów ryżowych |
|
15 |
Kukurydza i produkty pochodne |
x |
|
x |
|
Maltodekstryna |
|
16 |
Nasiona sezamu i produkty pochodne |
|
x |
x |
|
|
|
17 |
Sztuczne aromaty, barwniki lub konserwanty |
|
x |
x |
|
|
|
18 |
Siarczyny lub metasiarczyny |
|
x |
x |
|
|
|
19 |
Sztuczne słodziki |
|
x |
x |
|
|
|
20 |
Cukier |
|
x |
|
x |
|
|
21 |
Alkohol cukrowy |
|
x |
x |
|
|
|
22 |
Alkohol |
|
x |
x |
|
|
|
23 |
Wołownia i produkty pochodne |
x |
|
x |
|
Żelatyna wołowa |
|
24 |
Wieprzowina i produkty pochodne |
|
x |
x |
|
|
|
25 |
Inne produkty pochodzenia zwierzęcego |
x |
|
|
x |
Injuv (grzebienie koguta) |