
KAPUSTA KISZONA BIO 680 g - OD ZENKA TRADYCYJNIE
Opis
Ekologiczna kapusta (60 %), woda, sól
OPIS
Kiszona kapusta, to określenie kapusty poddanej procesowi fermentacji mlekowej. Fermentacja stwarza warunki sprzyjające wzrostowi korzystnych probiotyków - bakterii zapewniających silne korzyści zdrowotne. Kapusta kiszona jest jednym z tradycyjnych polskich produktów żywnościowych. Używana jest do przygotowywania surówek z dodatkiem innych warzyw, pierogów, bigosu, kapuśniaku, kwaśnicy czy kapusty z grochem.
Produkt pasteryzowany
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 43 kJ / 10 kcal
Tłuszcz 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 2,0 g
w tym cukry 0,1 g
Błonnik 0 g
Białko 0,7 g
Sól 2,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
EAN: 5906750251929
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 30
Kraj pochodzenia składników: Polska
Producent - nazwa i adres: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK