
Kakao - sproszkowane ziarna kakaowca - 50 g
Opis
Kakao - sproszkowane ziarna kakaowca - 50 g
Składniki: sproszkowane ziarna kakaowca
Kakao – organiczne sproszkowane ziarna* (Theobroma cacao) Opakowanie zawiera: 50 g |
|||
Wartość odżywcza w 100 g produktu |
Ilość |
%RWS** |
|
Wartość energetyczna 1750 kJ/418 kcal |
|||
Białko |
27,6 g |
- |
|
Węglowodany |
51,9 g |
- |
|
Cukier |
3,3 g |
- |
|
Błonnik |
34,7 g |
- |
|
Tłuszcz |
11,1 g |
- |
|
Pozostałe |
|||
Sód |
40,0 mg |
- |
|
Żelazo |
7,7 mg |
55% |
|
Wapń |
170,0 mg |
21% |
* konfekcjonowane z organicznego surowca
** referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Kakao jest dobrym źródłem magnezu, wapnia, żelaza, cynku, miedzi, manganu i potasu, zawierają witaminy: B1, B2, B3, C, E oraz kwas pantotenowy. Zawiera również duże ilości związków przeciwutleniających, takich jak polifenole i flawonoidy.
Zalecana porcja dzienna: 3-4 łyżeczki dziennie
Sposób użycia: kakao, dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem, koktajlem warzywno-owocowym lub używać do przyrządzania ciast i deserów.
Certyfikaty: bez GMO, Food grade, Organic (CU)
Kraj pochodzenia: Peru