
Kogen L-92, 30 kapsułek Lactobacillus acidophilus / bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus acidophilus. Skutecznie wspiera organizm w walce z objawami alergii / odporność
Opis
L-92 by wspomóc organizm przy dolegliwościach alergicznych
L-92® to japoński postbiotyk opracowany przez koncern Asahi, zawierający opatentowany podtyp sterylizowanych bakterii Lactobacillus acidophilus. Każda kapsułka dostarcza standaryzowaną ilość 15 miliardów pożytecznych bakterii, wspierając zdrowie organizmu na wielu poziomach
Kapsułki L-92® – poznaj więcej szczegółów
- Suplement diety inspirowany tradycyjnym japońskim napojem Calpis®, znanym od 1919 roku.
- Tylko 1 kapsułka dziennie.
- 15 mld standaryzowanych bakterii pałeczek kwasu mlekowego w zalecanej dziennej porcji.
- Produkt bezglutenowy, bez białka mleka, laktozy i GMO.
- Nie zawiera sztucznych aromatów i barwników.
- Produkt odpowiedni dla wegetarian
- Przystosowany do przechowywania w temperaturze pokojowej.
Calpis – co to jest?
Na początku XX wieku młody japoński przedsiębiorca, Kaiun Mishima, wyruszył do Chin kontynentalnych w poszukiwaniu nowych możliwości handlowych. Podróż okazała się znacznie dłuższa i bardziej wymagająca, niż przewidywał. Wycieńczony i osłabiony, odzyskał siły dzięki miejscowej ludności w Mongolii Wewnętrznej, która podawała mu napój mleczny o ostrym, kwaskowatym smaku, który nazywali "hodowlanym mlekiem".
Po powrocie do Japonii w 1915 roku Mishima zainspirowany właściwościami tego napoju rozpoczął badania nad jego odpowiednikiem. Po kilku latach pracy nad fermentacją z wykorzystaniem szczepu bakterii mlekowych Lactobacillus, w 1919 roku wprowadził na rynek Calpis® – pierwszy japoński napój mleczny fermentowany. Jego nazwa pochodzi od słów "Calcium" (wapń) i sanskryckiego "sarpiṣ" (ostry). Do dziś Calpis® pozostaje ważnym elementem japońskiej diety, produkowany według oryginalnej receptury, dostosowywanej do współczesnych potrzeb.
Zalecana do spożycia dzienna porcja to tylko 1 kapsułka. Opakowanie zawiera 30 kapsułek i wystarczy jednej osobie na miesiąc codziennej suplementacji.
Zastosowanie
- Suplementacja diety w składniki aktywne preparatu.
- Produkt odpowiedni dla dorosłych i dzieci powyżej 4 roku życia.
Zalecane spożycie
Jak stosować kapsułki z Lactobacillus acidophilus L-92®?
- Dorośli i dzieci powyżej 4 lat: 1 kapsułkę raz dziennie.
- Kapsułkę należy przyjmować wraz z posiłkiem, popijając szklanką wody.
- W przypadku trudności z połykaniem, kapsułkę można otworzyć i wsypać proszek do niewielkiej ilości nieogrzanego pokarmu, który należy od razu spożyć.
- Suplement diety L92® można stosować codziennie. Po 3-miesięcznym stosowaniu zaleca się 30-dniową przerwę.
Składniki
Kogen L-92®, kapsułki – skład
Substancja wypełniająca: skrobia z manioku, substancja glazurująca (otoczka kapsułki): hydroksypropylometyloceluloza; substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna; sterylizowane Lactobacillus acidophilus L-92 w proszku, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, trójglicerydy średniołańcuchowe kwasów tłuszczowych z oleju kokosowego (olej MCT), substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, substancja konserwująca: cytrynian trójsodowy.
1 kapsułka zawiera:
- sterylizowane Lactobacillus acidophilus L-92 15 x 1010 CFU*.
*CFU – jednostka tworząca kolonię (ang. Colony Forming Unit)
Ostrzeżenia
- Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
- U kobiet w ciąży i karmiących piersią oraz u osób chorych i/lub zażywających leki stosowanie preparatu należy skonsultować z lekarzem.
Ważne wskazówki
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
- Suplement diety Kogen L-92®, 30 kapsułek nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
- Suplement diety powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci.
- Przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce i w oryginalnym opakowaniu zewnętrznym (pudełku), w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej i z dala od bezpośredniego światła.
Zawartość netto
11 g (30 kapsułek po 367 mg)
Dodatkowe informacje
- Aktualnie zarówno opatentowany szczep L-92, jak koktajl CALPIS® są wytwarzane przez japoński koncern Asahi.
- Pochodzenie ekstraktu: Asahi Group Holdings, Ltd., 1-23-1 Azumabashi, Sumida-Ku, Tokyo 130- 8602, Japonia.