
Książka+BCM-95 (60 kapsułek)
Opis
Książka+BCM-95 (60 kapsułek)
W pakiecie taniej!
Składniki: ekstrakt z kurkumy 95%, celuloza roślinna (otoczka kapsułki)
Porcja dzienna: 2 kapsułki Opakowanie zawiera: 60 kapsułek |
|
Porcja dzienna zawiera |
Ilość |
BCM-95®-100% ekstrakt z kurkumy (kłącze) (Curcuma longa) (standaryzowany na 95% kurkuminoidów) |
750 mg |
Kurkuma jest jedną z najlepiej zbadanych roślin wspomagających zdrowie a ilość patentów, w których została uwzględniona przekracza 600. Warto używać kurkumy BCM-95 ponieważ zawiera olejki eteryczne dzięki czemu jest szybko wchłaniana i przyswajana przez organizm.
Aby zyskać pełny korzystny wpływ kurkuminy należy szukać ekstraktu z kurkumy (szafranu indyjskiego) z zawartością co najmniej 95% kurkuminoidów. Producent powinien stosować bezpieczne praktyki produkcyjne począwszy od siewu, poprzez uprawę, zbiory, aż po produkcję i pakowanie produktu końcowego.
BCM-95 nie zawiera szczawianów, rozpuszczalników, dodatków, nośników czy substancji pomocniczych
100% czysty ekstrakt z kurkumy standaryzowany na 95% kurkuminoidów
Sposób użycia: 2 razy dziennie po 1 kapsułce
Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci
Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia
Producent: Arjuna Natural Extracts Ltd. Indie
O Autorze książki:
Dr Ajay Goel, jest profesorem i szefem Center for Gastrointestinal Research oraz Center for Epigenetics, Cancer Prevention and Cancer Genomics w instytucie badań Baylor Research Institute, Baylor University Medical Center w Dallas w stanie Teksas, USA.
Od ponad 20 lat prowadzi badania nad nowotworami i jest samodzielnym autorem albo współtwórcą ponad 200 artykułów naukowych publikowanych w wiodących międzynarodowych czasopismach naukowych. Aktualnie prowadzi badania dotyczące podstawowych i translacyjnych (zw. z genetyką) aspektów zapobiegania nowotworom przewodu pokarmowego poprzez rozmaite podejścia, łącznie z komplementarnym oraz integracyjnym zastosowaniem produktów roślinnych. W swojej pracy szczególnie skupia się nad badaniem dwóch składników roślinnych – kurkuminy oraz boswellii.