
MĄKA ŻYTNIA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg - BIO RAJ
Opis
mąka ŻYTNIA razowa typ 2000* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczna mąka ŻYTNIA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1362 kJ / 323 kcal
Tłuszcz - 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 61 g
w tym cukry - 10 g
Błonnik - 13 g
Białko - 9,5 g
Sól - 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
EAN: 5902983787877
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 30
Kraj pochodzenia składników: Polska
Producent - nazwa i adres: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK