
MAKARON (JAGLANY) ŚWIDEREK FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - FABIJAŃSCY
Opis
mąka jaglana*, woda źródlana (certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
zagotować dużą ilość wody, by makaron pływał w niej swobodnie. Posolić wodę wedle uznania, dodać odrobinę oleju roślinnego. Do gotującej się wody dodać makaron, zamieszać i gotować do miękkości – 5-7 min., al. dente – 4 min. W trakcie gotowania nie mieszać makaronu. Odcedzić i przelać zimną wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartosc energetyczna: 1514 kJ / 357 kcal
Tłuszcz: 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Weglowodany: 70 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 1,90 g
Białko: 11 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): TAK
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
EAN: 5902811250399
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 120
Kraj pochodzenia składników: Polska
Producent - nazwa i adres: FABIJAŃSKI SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, LWÓWECKA 6, 58-506 SIEDLĘCIN
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK