
MAKARON RAMEN GRYCZANY Z SHIITAKE BEZGLUTENOWY BIO 280 g - TERRASANA
Opis
mąka gryczana* (80 %), mąka z ryżu brązowego*, grzyby shiitake* (2 %) woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Baza do dań z woka,zup z makaronem i sałatek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna - 1447 kJ / 342 kcal
Tłuszcz - 3,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 62,7g
w tym cukry - 2,3 g
Błonnik- 9,1 g
Białko - 11,6 g
Sól - 0,0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Możezawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE
SPOSÓBPRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody. Gdy makaron zacznie się rozwijać, rozdzielić delikatnie widelcem a następnie gotować przez 2-3 minuty, aż będziegotowy. Przecedzić i przelać zimną wodą.
ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnymmiejscu
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): TAK
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
EAN: 8713576002157
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 60
Kraj pochodzenia składników: Chiny
Producent - nazwa i adres: TERRASANA NATUURVOEDING B.V., WAAIER 10, 2451 LEIMUIDEN
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK