• Suplementy diety od producenta Jesteśmy autoryzowanym dystrybutorem marki SWANSON Posiadamy ponad 400 produktów tej marki Zobacz produkty
  • Swansonshop.pl Darmowa dostawaMożliwość zapłaty przy odbiorze darmowa dostawa ( kurier ) już od 300 zł Zapraszamy
Produkt dnia
NOW Foods Witamina D-3 5000 IU 240 kaps
NOW Foods Witamina D-3 5000 IU 240 kaps

61,23 zł

56,69 zł

szt.
DuoLife Aloes
DuoLife Aloes

124,80 zł

115,56 zł

szt.
Tabletki Potasowe Dr. Jacob's  potas
Tabletki Potasowe Dr. Jacob's potas

78,09 zł

72,31 zł

szt.
DuoLife Chlorofil
DuoLife Chlorofil

124,80 zł

115,56 zł

szt.
SHAPE CODE® Slim Shake 750g
SHAPE CODE® Slim Shake 750g

390,37 zł

361,45 zł

szt.
Hanoju Dziki Pochrzyn (Wild Yam) 90 kapułek po 500mg
Hanoju Dziki Pochrzyn (Wild Yam) 90 kapułek po 500mg

99,92 zł

92,52 zł

szt.
Ashwagandha 450mg 100caps - suplement diety
Ashwagandha 450mg 100caps - suplement diety

19,30 zł

17,87 zł

szt.
Menu

MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA BISZKOPTOWEGO BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO

Ocena: 0
Producent: Celiko
Kod produktu: 5900038001046 [19039360]
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 3,99 zł 3.99
zawiera 5,00% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 3,80 zł
bez 5,00% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier.

OPIS
Koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku do przygotowania biszkoptu, muffinek i babeczek.
Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Biszkopt:
- 1 opakowanie koncentratu ciasta biszkoptowego
- 50 g cukru (1/4 szklanki)
- 3 jaja
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia Celiko
Wykonanie:
- Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem. Następnie kolejno dodawać po jednym żółtku stale ubijając.
- W miseczce wymieszać koncentrat z proszkiem do pieczenia, a następnie gotową mieszankę przesiać do naczynia z ubitą masą jajeczną. Delikatnie wymieszać na jednolitą masę.
- Ciasto przełożyć do formy wyłożonej pergaminem lub natłuszczonej blachy posypanej bezglutenową bułką tartą.
- Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok 30 min. Po wyjęciu z piekarnika poczekać, aż przestygnie. Następnie do biszkoptu dodać ulubione dodatki.

Przepis na Ciasto pomarańczowe - wegańskie:
- 1 opakowanie ciasta biszkoptowego
- 140 g puree z batatów (pieczonych lub gotowanych)
- 3 łyżki soku z pomarańczy (30 g)
- 3 łyżki oleju (30 g)
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego Celiko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (5 g)
- starta skórka pomarańczy
Wykonanie:
- Puree z batatów zmiksować z sokiem pomarańczowym, a następnie z olejem.
- Dodawać do masy małymi porcjami przesiany koncentrat ciasta zmieszany z proszkiem do pieczenia i miksować. Na koniec dodać skórkę pomarańczy i zamieszać.
- Gotową masę przełożyć do małej tortownicy lub małej keksówki.
- Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 30 minut.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1526 kJ/365 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 89 g
w tym cukry: 32 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, mleko i ich produkty pochodne.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


BEZ GLUTENU (deklaracja): TAK
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
EAN: 5900038001046
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 90
Producent - nazwa i adres: Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl