
MUSZTARDA DIJON BIO 215 g - LA CUISINE D AUTREFOIS
Opis
woda, GORCZYCA*, ocet jabłkowy*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Musztarda Dijon to popularna i jednocześnie najbardziej rozpoznawalna musztarda we Francji. Główne jej cechy to gładka konsystencja i wyraźny, bardzo ostry smak z delikatnie słoną nutą.
Idealna do potraw pieczonych i grillowanych, a także tradycyjnych wędlin i serów. Polecana jako składnik marynat oraz sosów do mięs i sałatek.
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 765 kJ/184 kcal
Tłuszcz: 13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 4,5 g
w tym cukry: 2,5 g
Białko: 7,8 g
Sól: 5,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać z dala od światła i ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 miesięcy.
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
EAN: 3302950003467
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 90
Producent - nazwa i adres: SDMR 2 rue des Bourelles 38420 Dom?ne France
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK