
NOW Foods Gamma E Complex – 60 kapsułek żelowych
Opis
NOW Foods
Gamma E Complex – 60 kapsułek żelowych
suplement diety
- zawiera wyłącznie NATURALNĄ witaminę E
- mieszane tokoferole i tokotrienole
NOW® Gamma E Complex zawiera mieszaninę naturalnych form witaminy E – tokoferoli i tokotrienoli. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym (przeciwutleniającym). Nowe badania wykazują. że gamma-tokoferol. będący najobficiej występującą w pożywieniu formą witaminy E. spełnia bardzo istotne i unikalne funkcje. Funkcje te ogniskują się wokół zdolności do detoksykacji reaktywnych form azotu. stanowiących wyjątkowo destrukcyjną formę wolnych rodników. Ponadto gamma-tokoferol wychwytuje i usuwa z organizmu wolne rodniki w taki sposób. w jaki nie może tego robić alfa-tokoferol. Gamma E Complex marki NOW® zawiera bardziej naturalną proporcję tokoferoli plus pełen zestaw tokotrienoli.
Zawartość substancji czynnych w dziennej porcji produktu: gamma tokoferol zawarty w mieszaninie tokoferoli: 200 mg; tokotrienole zawarte w mieszaninie tokotrienolu i tokoferolu: 1.5 mg; tokoferole zawarte w mieszaninie tokotrienolu i tokoferolu: 8.5 mg.
Produkt wytworzony w standardzie GMP. Dla zachowania bezpieczeństwa i satysfakcji swoich klientów NOW Foods stosuje surowce jakości farmakopealnej a ich dostawcy są regularnie kontrolowani.
Zawartość: 60 kapsułek żelowych
Dzienne spożycie: 1 kapsułka 2 razy dziennie
Opakowanie starcza na: 30 dni
Masa netto: 70 g
Składniki
Witamina E (D-alfa-tokoferol); witamina E pochodzenia naturalnego: mieszane tokoferole; mieszanina tokotrienolu i tokoferolu; olej z otrębów ryżowych; materiał kapsułki: żelatyna wołowa; substancja rozpuszczająca: gliceryna roślinna. woda; subst. zagęszczająca: karob – nasiona z szarańczynu strąkowego (Ceratonia silica).
Uwaga: zawiera pozostałości składników z przetwórstwa soi. Osoby z ustaloną nadwrażliwością na działanie soi winny zachować ostrożność lub wstrzymać się od spożycia produktu.
W procesie produkcji nie wykorzystano: pszenicy. glutenu. mleka. jajek. ryb. skorupiaków. Wyprodukowano w zakładzie spełniającym warunki GMP. w którym przetwarza się również inne składniki zawierające te alergeny.
Zawartość składników fizjologicznie czynnych w dziennej porcji: | Zalecana do spożycia dzienna porcja: 2 kapsułki | % RWS |
---|---|---|
Witamina E | 301.5 mg | 2512.5% |
Mieszane tokoferole. w tym: Gamma – tokoferol | 600 mg 200 mg | † † |
Kompleks mieszanki tokotrienoli (Tocomin®) | 10 mg | † |
* Procent dziennego zapotrzebowania odpowiada diecie 2000 kalorii.
† Dzienne zapotrzebowanie nie zostało określone.
Sposób użycia
1 kapsułka 2 razy dziennie wraz z posiłkiem.
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania się i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Przechowywanie
Po otwarciu przechowywać w temperaturze pokojowej. w suchym i chłodnym miejscu. w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Pamiętaj o recyklingu.
Uwaga
Umieszczony wewnątrz pakiecik służy utrzymaniu świeżości produktu i jest niejadalny. Należy go przechowywać w słoiczku.
W kapsułce może nastąpić rozdzielenie składników oraz zmiana barwy. Jest to zjawisko naturalne. nie wpływające na jakość produktu.
W 1948 roku przedsiębiorca i chemik Paul Richard. z raczkującym biznesem z dziedziny zdrowej żywności i suplementacji. kupił za 900$ Fearn Soya Foods - chicagowską firmę zajmującą się produkcją zbożowych i roślinnych wyrobów. 1968 r. Elwood Richard założył NOW Foods. Zdarzenie to było początkiem kolejnych dekad zapewniania wymagającym konsumentom zdrowych i naturalnych produktów idących w parze z jakością na najwyższym poziomie. NOW wyszło z założenia. że zdrowie nie jest tylko dla zamożnych - oferują witaminy. suplementy i kosmetyki dla każdego i na każdą kieszeń. Aktualnie NOW Foods jest jedną z lepiej sprzedających się marek produktów naturalnych. Posiada liczne certyfikaty potwierdzające jej jakość. jest niejednokrotnym zwycięzcą w kategorii producentów żywności i szanowanym liderem w dziedzinie nauk o naturalnej suplementacji odżywczej.