NOW Foods Kelp Jod 325mcg 250kaps
Opis
NOW Foods
Kelp – kapsułki – 250 kapsułek wegetariańskich
suplement diety
- 325 mikrogramów jodu naturalnego
- wsparcie metabolizmu tarczycy
- zgodny z dietą wegetariańską i wegańską
NOW Kelp zawiera sproszkowaną plechę alg brunatnic z gatunku workoliścia członowatego (Ascophyllum nodosum) oraz listownicy palczastej (Laminaria digitata). Listownica (Laminaria digitata) korzystnie wpływa na pracę układu trawienia. Wzmacnia odporność. Zapewnia niezbędną ilość jodu dla fizjologicznej samoregulacji przemian związanych z metabolizmem jodu w tarczycy. Workoliść (Ascophyllum nodosum)obniża przyswajanie tłuszczu. Przyczynia się do ograniczenia przyrostu tkanki tłuszczowej i utrzymania kontroli masy ciała. Wspiera trawienie i utrzymanie prawidłowej motoryki układu jelitowego. Algi morskie pomagają utrzymać zdrową skórę, fizjologiczną regenerację komórek skóry i jej nawilżenie. Utrzymują jędrność i prawidłową budowę tkanki skórnej. Odżywiają włosy, utrzymują prawidłową strukturę włosów, wzmacniają paznokcie.
Produkt wytworzony w standardzie GMP. Dla zachowania bezpieczeństwa i satysfakcji swoich klientów NOW Foods stosuje surowce jakości farmakopealnej a ich dostawcy są regularnie kontrolowani.
Zawartość substancji czynnych w dziennej porcji produktu: sproszkowana plecha listownicy i workoliścia o zawartości 0,325% jodu: 325 mcg jodu.
Zawartość: 250 kapsułek wegetariańskich
Dzienne spożycie: 1 kapsułka
Opakowanie starcza na: 250 dni
Masa netto: 92 g
Składniki
Substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna; plecha listownicy (proszek); plecha workoliścia (proszek); materiał kapsułki: celuloza estryfikowana; subst. przeciwzbrylająca: kwas stearynowy, krzemionka bezpostaciowa.
W procesie produkcji nie użyto alergenów i składników: drożdży, pszenicy, glutenu, soi, mleka, jajek, ryb, skorupiaków ani orzechów drzew. Wyprodukowano w zakładzie stosującym zasady dobrej praktyki wytwarzania (GMP), w którym przetwarza się składniki innych preparatów zawierające te alergeny.
Wartość odżywcza | Zalecana do spożycia dzienna porcja (%RWS): 1 kapsułka |
---|---|
Plecha listownicy (proszek) (Laminaria digitata Thallus) | 50 mg (†) |
Plecha workoliścia (proszek) (Ascophyllum nodosum Thallus) | 50 mg (†) |
Jod | 325 mg (†) |
RWS – Referencyjna wartość spożycia (dzienna)
(†) – RWS nie zostało określone
Sposób użycia
Dorośli: 1 kapsułkę dziennie, przy posiłku.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Ważne jest stosowanie zbilansowanej diety oraz prowadzenie zdrowego trybu życia.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie
Produkt przeznaczony dla osób dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia. Osoby przyjmujące leki dla utrzymania prawidłowej aktywności tarczycy powinny skonsultować się z lekarzem przed rozpoczęciem spożywania produktu. Osoby które już spożywają suplementy jodu powinny wstrzymać się od spożywania produktu, lub skonsultować się z lekarzem.
Uwaga
Umieszczony wewnątrz pakiecik służy utrzymaniu świeżości produktu i jest niejadalny. Należy przechowywać w słoiczku. W produkcie mogą wystąpić naturalne różnice koloru.
W 1948 roku przedsiębiorca i chemik Paul Richard, z raczkującym biznesem z dziedziny zdrowej żywności i suplementacji, kupił za 900$ Fearn Soya Foods - chicagowską firmę zajmującą się produkcją zbożowych i roślinnych wyrobów. 1968 r. Elwood Richard założył NOW Foods. Zdarzenie to było początkiem kolejnych dekad zapewniania wymagającym konsumentom zdrowych i naturalnych produktów idących w parze z jakością na najwyższym poziomie. NOW wyszło z założenia, że zdrowie nie jest tylko dla zamożnych - oferują witaminy, suplementy i kosmetyki dla każdego i na każdą kieszeń. Aktualnie NOW Foods jest jedną z lepiej sprzedających się marek produktów naturalnych. Posiada liczne certyfikaty potwierdzające jej jakość, jest niejednokrotnym zwycięzcą w kategorii producentów żywności i szanowanym liderem w dziedzinie nauk o naturalnej suplementacji odżywczej.