NOW Foods Milk Thistle Extract (Silymarin) Ostropest 150 mg – 120 kaps
Opis
NOW Foods
Milk Thistle Extract (Silymarin) 150 mg – 120 kaps
suplement diety
- ekstrakt standaryzowany z ostropestu plamistego
- utrzymanie zdrowia wątroby i żołądka
- zgodny z dieta wegetariańską i wegańską
- plus ostryż długi – kurkuma
Milk Thistle Extract (Silymarin) 150 mg marki NOW® zawiera ekstrakt z ostropestu plamistego. Nasiona ostropestu zawierają substancje czynne z grupy flawonolignanów znane pod nazwą sylimaryna, spośród których głównym składnikiem jest sylibinina (50-60%). Ostropest wspiera zdrowie i zdolność odtruwania wątroby, trawienie i funkcję oczyszczania organizmu. Kurkuma – roślina przyprawowa jest również stosowana w tradycyjnej medycynie indyjskiej. Kompleks substancji czynnych zawartych w ekstrakcie nosi nazwę kurkuminoidów. Kurkuma (jako kurkumina) przyczynia się do utrzymania komfortu układu mięśniowo szkieletowego i kontroli substancji wywołujących rozwój stanu zapalnego. Pomaga utrzymać zdrowie płuc i górnych dróg oddechowych. Wspiera pracę serca i układ krążenia. Wspiera trawienie, prawidłową pracę wątroby oraz dróg żółciowych. Przyczynia się do prawidłowego trawienia tłuszczów i ograniczenia kumulacji tłuszczów w wątrobie.
Zawartość substancji czynnych w dziennej porcji produktu: 144 mg silibininy zawartej w sylimarynie z ekstraktu ostropestu plamistego.
Dla zachowania bezpieczeństwa i satysfakcji swoich klientów NOW Foods stosuje surowce jakości farmakopealnej.
Zawartość: 120 kapsułek wegetariańskich
Dzienne spożycie: 2 kapsułki
Opakowanie starcza na: 60 dni
Masa netto: 85 g
Składniki
Ekstrakt z łuski ostropestu (Sylibum Marianum) (DER 36,4:1; 80% sylimaryny; kłącze ostryżu długiego (Curcuma longa)proszek; materiał kapsułki: estry pochodne celulozy; subst. wypełniająca: mączka ryżowa; subst. przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych.
W procesie produkcji nie wykorzystano składników pochodzących z drożdży, pszenicy, glutenu, soi, mleka, jajek, ryb, skorupiaków lub orzechów drzew. Wyprodukowano w zakładzie stosującym zasady dobrej praktyki wytwarzania (GMP), w którym przetwarza się składniki innych preparatów zawierające te alergeny.
Zawartość składników fizjologicznie czynnych w dziennej porcji: | Zalecana do spożycia dzienna porcja: 2 kapsułki | %RWS |
---|---|---|
Łuska ostropestu plamistego (ekstrakt standaryzowany na 80%sylimaryny) (Sylibum Marianum) | 300 mg | † |
Kłącze ostryżu długiego (Curcuma longa) | 700 mg | † |
RWS – Referencyjna wartość spożycia (dzienna)
† – RWS nie zostało określone.
Sposób użycia
Przyjmować 1 kapsułkę 2 razy dziennie, przy posiłku.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Ważne jest stosowanie zbilansowanej diety oraz prowadzenie zdrowego trybu życia.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Pamiętaj o recyklingu.
Ostrzeżenie
Produkt przeznaczony dla osób dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia.
Uwaga
Umieszczony wewnątrz pakiecik służy utrzymaniu świeżości produktu i jest niejadalny. Należy przechowywać w słoiczku. W produkcie mogą wystąpić naturalne różnice koloru.
W 1948 roku przedsiębiorca i chemik Paul Richard, z raczkującym biznesem z dziedziny zdrowej żywności i suplementacji, kupił za 900$ Fearn Soya Foods - chicagowską firmę zajmującą się produkcją zbożowych i roślinnych wyrobów. 1968 r. Elwood Richard założył NOW Foods. Zdarzenie to było początkiem kolejnych dekad zapewniania wymagającym konsumentom zdrowych i naturalnych produktów idących w parze z jakością na najwyższym poziomie. NOW wyszło z założenia, że zdrowie nie jest tylko dla zamożnych - oferują witaminy, suplementy i kosmetyki dla każdego i na każdą kieszeń. Aktualnie NOW Foods jest jedną z lepiej sprzedających się marek produktów naturalnych. Posiada liczne certyfikaty potwierdzające jej jakość, jest niejednokrotnym zwycięzcą w kategorii producentów żywności i szanowanym liderem w dziedzinie nauk o naturalnej suplementacji odżywczej.