
OLEJ RZEPAKOWY DO SMAŻENIA BEZGLUTENOWY BIO 500 ml - BIO FOOD
Opis
olej rzepakowy* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury – aż do 210°C. Dzięki procesowi odwadniania (dezodoryzacji) bezpośrednio po tłoczeniu olej ma neutralny smak i zapach. Dzięki temu doskonale podkreśla aromaty potraw – można na przykład zastąpić nim MASŁO w kruchych wypiekach i ciastach. Co więcej, produkt nadaje się do szybkiego obsmażania i smażenia w głębokim tłuszczu mięs, RYB, tofu, burgerów warzywnych oraz ziemniaków. Olej wymieniać maksymalnie po 10 użyciach.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 3760 kJ / 900 kcal
Tłuszcz: 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
UWAGA
Przed spożyciem wstrząsnąć. Występujący osad tworzą naturalne składniki.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 stopni Celsjusza.
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): TAK
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
EAN: 5902693122401
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 120
Producent - nazwa i adres: ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNA BIO FOOD SP. Z O.O. ZAKŁAD PRODUKCYJNY CIECHOCIN, CIECHOCIN 32, 87-408 CIECHOCIN
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK