OstroVit Kolagenowy Kisiel 200 g truskawkowy
Opis
OstroVit Kolagenowy Kisiel 200 g
OstroVit Kolagenowy Kisiel to suplement diety bez dodatku cukru, który dostarcza do organizmu cenne witaminy, takie jak witamina A, witamina C czy witamina E. To kolagen, który wyróżnia się wyjątkowym smakiem słodkich truskawek, dostępny w łatwej do przygotowania formie kisielu. OstroVit Kolagenowy Kisiel to źródło hydrolizowanych peptydów kolagenu rybiego, których struktura przypomina kolagen ludzki, co sprawia, że preparat jest bardzo dobrze przyswajalny przez organizm człowieka.
- Nie zawiera cukru - w preparacie zastosowano niskokaloryczne słodziki, takie jak erytrytol i sukraloza, które przyczyniają się do zmniejszenia energetyczności suplementu diety.
- Zawiera kompleks trzech witamin - OstroVit Collagen Kissel to źródło kolagenu rybiego, ale również istotnych mikroskładników, takich jak witamina A, witamina C czy witamina E.
- Świetna przyswajalność - wykorzystane w produkcie hydrolizowane peptydy kolagenu rybiego to związki, które wyróżniają się wysoką wchłanialnością w ludzkim organizmie.
- Pyszny, owocowy smak - preparat o smaku truskawkowym nie tylko dostarcza do organizmu wartościowe składniki, ale również zapewnia wyjątkowe doznania smakowe.
- Wygodna forma - kolagen w formie kisielu to świetne rozwiązanie dla osób, które mają problem z połykaniem tabletek. Ponadto preparat można zabrać zawsze ze sobą, a do jego przygotowania potrzebna jest jedynie wrząca woda.
Składniki odżywcze w OstroVit Kolagenowy Kisiel 200 g
Kolagen to ważny składnik substancji międzykomórkowej organizmów zwierzęcych i jedno z głównych białek budulcowych ustroju. To naturalny polimer, który stanowi około 30% wszystkich protein tworzących ludzki organizm - występuje w skórze, mięśniach czy w rogówce oka, a co więcej, jest jednym z głównych składników tkanki łącznej.
Poziom kolagenu w ustroju zmniejsza się wraz z wiekiem na skutek naturalnych procesów starzenia zachodzących w organizmie. Białko można jednak pozyskiwać z kości czy ścięgien zwierzęcych. Wykorzystany w OstroVit Collagen Kissel związek to kolagen morski typu I, zwany również kolagenem rybim, który pod względem budowy jest zbliżony do powstającego naturalnie w ludzkim organizmie kolagenu i uznawany jest za jeden z najefektywniejszych rodzajów związku.
- Witamina A obecna w preparacie pomaga zachować zdrową skórę, a także wspiera utrzymanie prawidłowego widzenia i prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.
- Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia właściwego funkcjonowania skóry oraz prawidłowego funkcjonowania kości, a także przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
- Witamina E zawarta w suplemencie diety wspiera ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym.
W trosce o zdrowie naszych klientów, produkty przez nas wytwarzane poddawane są regularnym badaniom w niezależnym akredytowanym laboratorium, w celu zapewnienia i utrzymania najwyższej jakości.
Wsyp porcję 32 g proszku (4.5 miarki) do 175 ml wrzącej wody (około 3⁄4 szklanki), ciągle i energicznie mieszając. Mieszać energicznie przez około minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Spożyć natychmiast po przygotowaniu. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci, w temperaturze od 15 do 25°C, w zamkniętym opakowaniu i w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Składniki
Peptydy kolagenu rybiego (hydrolizowane), skrobia modyfikowana, substancja słodząca: erytrytol; koncentrat soku buraczanego w proszku, truskawka liofilizowana (3%), aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; kwas L-askorbinowy (witamina C), substancja słodząca: sukraloza; octan DL-alfa-tokoferylu (witamina E), octan retinylu (witamina A).
Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | 1 porcja po przygotowaniu (207 g) | % RWS* | Na 100 g po przygotowaniu |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 212 kJ / 50 kcal | - | 102 kJ / 24 kcal |
Tłuszcz: | 0 g | - | 0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | - | 0 g |
Węglowodany: | 17 g | - | 8.2 g |
- w tym cukry | 0 g | - | 0 g |
- w tym poliole | 7.4 g | - | 3.6 g |
Białko | 0 g | - | 0 g |
Sól | 0 g | - | 0 g |
Składniki aktywne | 1 porcja po przygotowaniu (207 g) | % RWS* | Na 100 g po przygotowaniu |
Peptydy kolagenu |