OstroVit OstroVit N.O. Booster Extreme 80 kapsułek AAKG Jabłczan cytruliny, betaina
Opis
OstroVit N.O. Booster Extreme 80 kapsułek
OstroVit N.O. Booster Extreme to wysokiej jakości suplement diety, który stanowi źródło aż 8 różnych substancji aktywnych - w produkcie można znaleźć m.in. alfa-ketoglutaran L-argininy, jabłczan cytruliny czy ekstrakt z korzenia buraka. To preparat dostępny w formie łatwych do połknięcia kapsułek, który został stworzony z myślą o sportowcach i osobach prowadzących aktywny tryb życia.
- Zawiera aż 8 różnych substancji aktywnych - jedna porcja suplementu diety dostarcza do organizmu 1200 mg alfa-ketoglutaranu L-argininy, 2200 mg jabłczanu cytruliny, 250 mg ekstraktu z korzenia buraka, 400 mg chlorowodorku betainy, 120 mg ekstraktu z pestek winogron, a także 16 mg niacyny, 2,8 mg witaminy B6 oraz 100 ug witaminy B12.
- 1 porcja = 4 kapsułki.
- Wydajność - opakowanie produktu zawiera 20 porcji preparatu.
- Wygodna forma - preparat dostępny w postaci łatwych do połknięcia kapsułek zapewnia bezproblemową podaż suplementu diety.
OstroVit N.O. Booster Extreme - kompleksowe uzupełnienie diety
Alfa-ketoglutaran L-argininy - AAKG - organiczny związek chemiczny, który stanowi połączenie soli kwasu glutarowego, będącej produktem cyklu Krebsa, oraz aminokwasu białkowego, jakim jest arginina. Połączenie tych molekuł skutkuje powstaniem związku o działaniu synergicznym.
Jabłczan cytruliny - połączenie cytruliny, czyli organicznego związku chemicznego z grupy aminokwasów, będącego pochodną ornityny, który uczestniczy w cyklu mocznikowym, z kwasem jabłkowym w jedną molekułę. To związek, który wyróżnia się wysoką stabilnością chemiczną i świetną rozpuszczalnością.
Ekstrakt z korzenia buraka - ekstrakt z korzenia rośliny z rodziny szarłatowatych, która jest szeroko rozpowszechniona na niemal całym świecie. To związek, który stanowi źródło witamin, składników mineralnych i substancji bioaktywnych.
Chlorowodorek betainy - betaina to aminokwas, znany również jako trimetyloglicyna. To organiczny związek chemiczny, który częściowo jest syntetyzowany w ludzkim organizmie, jednak powinien być dostarczany do ustroju również z zewnątrz - za źródła betainy uznaje się m.in. buraki, a także szpinak i zboża. W połączeniu z kwasem chlorowodorowym tworzy cenny związek, zwany również betainą HCl, który wyróżnia się dobrą rozpuszczalnością.
Ekstrakt z pestek winogron - ekstrakt z pestek rośliny z rodziny winoroślowatych, która stanowi źródło makro- i mikroskładników. Nasiona zawierają wiele substancji biologicznie czynnych, a za najważniejszy składnik aktywny uznaje się, zaliczane do flawonoidów, oligomeryczne proantocyjanidyny (PAC). Tym samym ekstrakt z pestek winogron powszechnie wykorzystywany jest jako składnik suplementów diety, a także jako cenny element kosmetyków przeznaczonych do pielęgnacji twarzy, okolic oczu czy włosów. Wykorzystany w preparacie OstroVit ekstrakt z pestek winogron jest standaryzowany na 95% proantyocyjanidyn, co sprawia, że suplement stanowi świetne źródło biologicznie czynnych związków.
Niacyna - witamina PP lub B3 - witamina rozpuszczalna w wodzie, należąca do grupy B. Występuje przede wszystkim w produktach pochodzenia zwierzęcego - mięsie, rybach, jajach, ale można ją spotkać również w pokarmach roślinnych, takich jak suche nasiona roślin strączkowych, brązowy ryż, czy orzeszki ziemne i nasiona słonecznika.
Witamina B6 - pirydoksyna - składnik rozpuszczalny w wodzie, należący do witamin z grupy B. Związek znaleźć można przede wszystkim w pełnoziarnistych produktach zbożowych, a także w podrobach i suchych nasionach roślin strączkowych.
Witamina B12, zwana również kobalaminą lub czerwoną witaminą, to organiczny związek chemiczny, zaliczany do rozpuszczalnych w wodzie witamin z grupy B. To substancja, która naturalnie występuje w produktach pochodzenia zwierzęcego - związek można znaleźć w mięsie, mleku i produktach mlecznych oraz w rybach i owocach morza. Witamina B12 jest dostępna w różnych postaciach, które różnią się stopniem wchłaniania i przyswajalności. W preparacie OstroVit wykorzystano metylokobalaminę, czyli związek, który charakteryzuje się wysoką biodostępnością i jest łatwo przyswajalny przez organizm.
Właściwości składników zawartych w OstroVit N.O. Booster Extreme
Niacyna pomaga zachować zdrową skórę i przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Co więcej, wspiera utrzymanie prawidłowego stanu błon śluzowych i pomaga w zachowaniu optymalnych funkcji psychologicznych. To związek, który przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i wspiera właściwą pracę układu nerwowego.
Witamina B6, którą można znaleźć wśród składników suplementu przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, a także wspiera właściwą pracę układu nerwowego. To związek, który pomaga we właściwej produkcji krwinek czerwonych i wpływa na zmniejszenie uczucia zmęczenia i znużenia.
Witamina B12 przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i pomaga we właściwym funkcjonowaniu układu nerwowego i odpornościowego. Dodatkowo wspiera utrzymanie optymalnego metabolizmu homocysteiny i wspomaga utrzymanie prawidłowych funkcji psychologicznych. Związek także przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz wspiera właściwą produkcję krwinek czerwonych.
Spożywać 1 porcję (4 kapsułki) dziennie.
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są istotne. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Przed spożyciem należy zasięgnąć porady lekarza lub farmaceuty. Produkt nie powinien być spożywany przez dzieci, kobiety w ciąży oraz w trakcie laktacji.
Przechowywać w temperaturze 15-25°C, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Składniki
Jabłczan cytruliny, alfa-ketoglutaran L-argininy, żelatyna, woda oczyszczona, chlorowodorek betainy, ekstrakt z korzenia buraka (Beta vulgaris L.), ekstrakt z pestek winogron (Vitis vinifera L.) standaryzowany na 95% proantocyjanidyn (PAC), substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych; heksanikotynian inozytolu (niacyna), pirydoksalo 5’-fosforan (witamina B6), metylokobalamina (witamina B12).
Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby.
Wartość odżywcza
Składniki aktywne | Na porcję | % RWS* |
---|---|---|
Alfa-ketoglutaran argininy: | 1200 mg | - |
- w tym L-arginina | 790 mg | - |
Jabłczan cytruliny: | 2200 mg | - |
- w tym L-cytrulina | 1430 mg | - |
Ekstrakt z korzenia buraka DER | 250 mg | - |
Chlorowodorek betainy | 400 mg | - |
Ekstrakt z pestek winogron: | 120 mg | - |
- w tym proantocyjanidyny PAC (95%) | 114 mg | - |
Niacyna | 16 mg | 100% |
Witamina B6 | 2.8 mg | 200% |
Witamina B12 | 100 μg | 4000% |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia