OstroVit Vegan Protein Blend 700 g czekoladowy Białko grochu
Opis
OstroVit Vegan Protein Blend 700 g
OstroVit Vegan Protein Blend to wysokiej jakości mieszanka białek roślinnych, która zawiera niemal 80% protein. To suplement diety stworzony z myślą o wegetarianach i weganach. Preparat stanowi wartościowe uzupełnienie codziennego jadłospisu oraz wsparcie wśród osób aktywnych fizycznie, które wyróżniają się zwiększonym zapotrzebowaniem na makroskładnik.
- Wysoka zawartość białka roślinnego - jedna porcja suplementu diety dostarcza do organizmu 23 g protein.
- Źródło aminokwasów BCAA - porcja preparatu zawiera 3,9 g aminokwasów rozgałęzionych.
- Bogactwo EAA - porcja produktu dostarcza do organizmu 10 g niezbędnych aminokwasów egzogennych.
- Odpowiedni dla wegetarian i wegan - suplement diety wolny jest od składników pochodzenia zwierzęcego, dzięki czemu świetnie sprawdzi się wśród osób przestrzegających restrykcji żywieniowych.
- Bez dodatku cukru i aspartamu - odżywka zawiera niskoenergetyczne substancje słodzące, takie jak sukraloza i acesulfam K, co przyczynia się do obniżenia kaloryczności produktu i diety.
- 1 porcja = 2 miarki.
- Wydajność - opakowanie preparatu o pojemności 700 g zawiera 23 porcje odżywki.
- Pyszne warianty smakowe - rozpływająca się w ustach czekolada lub słodka truskawka - każdy znajdzie produkt odpowiadający jego preferencjom smakowym.
OstroVit Vegan Protein Blend - wartościowa mieszanka białek roślinnych
Białko to makroskładnik, który stanowi podstawową strukturę organizmów żywych. To wielkocząsteczkowy związek chemiczny zbudowany z reszt aminokwasowych, które połączone są wiązaniami peptydowymi. Wśród białek można wyróżnić proteiny pełnowartościowe i niepełnowartościowe. Pełnowartościowe białka zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy egzogenne (EAA), czyli takie, których organizm nie potrafi samodzielnie syntetyzować, dlatego też muszą być dostarczane do ustroju z zewnątrz, wraz z codzienną dietą lub w postaci suplementów. Do EAA można zaliczyć związki takie jak np. tryptofan, treonina czy metionina. Wśród aminokwasów egzogennych można wyróżnić również aminokwasy rozgałęzione (BCAA), czyli substancje, których metabolizm zachodzi bezpośrednio w mięśniach, co zwiększa ich atrakcyjność szczególnie wśród sportowców i osób aktywnych fizycznie. W skład aminokwasów rozgałęzionych wchodzą związki, takie jak izoleucyna, leucyna oraz walina. Niepełnowartościowe białka to natomiast struktury, które nie zawierają wszystkich aminokwasów egzogennych, dlatego też ważne jest odpowiednie łączenie spożywanych produktów, aby dostarczyć do ustroju wszystkie cenne związki.
OstroVit Vegan Protein Blend to suplement diety, który zawiera izolat białka grochu, izolat białka sojowego oraz białko dyniowe, czyli proteiny pochodzenia roślinnego, które wyróżniają się bogatym profilem aminokwasowym, są wolne od glutenu, a dodatkowo cechują się znakomitą rozpuszczalnością. Tym samym preparat stanowi skoncentrowane źródło pełnowartościowych protein, które sprawdzi się nie tylko wśród osób stosujących diety roślinne, ale również wśród konsumentów poszukujących ciekawej, bogatej w białko, alternatywy.
Właściwości składników zawartych w OstroVit Vegan Protein Blend
Białko obecne w preparacie przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej, a także pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej. Co więcej, makroskładnik wspiera utrzymanie zdrowych kości.
Składniki
Izolat białka grochu, izolat białka sojowego (zawiera dwutlenek siarki i siarczyny), białko dyniowe, kakao 4.9%, aromat, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma arabska; sól, substancje słodzące: sukraloza, acesulfam K.
Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby.
Produkt odpowiedni dla wegetarian oraz wegan. Zawiera substancje słodzące.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | Na 100 g | Na porcję |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1635 kJ / 388 kcal | 491 kJ / 116 kcal |
Tłuszcz: | 6.5 g | 2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2 g | 0.6 g |
Węglowodany: | 1.8 g | 0.5 g |
- w tym cukry | 0.3 g | 0.1 g |
Błonnik | 7.4 g | 2.2 g |
Białko | 77 g | 23 g |
Sól | 2.23 g | 0.67 g |
Składniki aktywne | Na 100 g | Na porcję |
Izolat białka grochu | 51.9 g | 15.6 g |
Izolat białka sojowego | 31 g | 9.3 g |
Białko dyniowe | 6.5 g | 2 g |
Typowy profil aminokwasowy | Na 100 g | Na porcję |
---|---|---|
L-Arginina | 6669 mg | 2001 mg |
L-Cystyna | 1159 mg | 348 mg |
L-Tryptofan | 1120 mg | 336 mg |
L-Histydyna | 1852 mg | 556 mg |
L-Tyrozyna | 2663 mg | 799 mg |
L-Leucyna | 6401 mg | 1920 mg |
Kwas L-Glutaminowy | 13397 mg | 4019 mg |
Glicyna | 2926 mg | 878 mg |
L-Prolina | 2224 mg | 667 mg |
L-Metionina | 757 mg | 227 mg |
L-Seryna | 3735 mg | 1121 mg |
L-Lizyna | 5148 mg | 1544 mg |
L-Fenyloalanina | 3846 mg | 1154 mg |
L-Treonina | 2578 mg | 774 mg |
L-Walina | 3716 mg | 1115 mg |
Kwas L-Asparginowy | 7968 mg | 2390 mg |
L-Alanina | 3166 mg | 950 mg |
L-Izoleucyna | 3362 mg | 1009 mg |
Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom, typowym dla produktów naturalnych.