•  

DARMOWA DOSTAWA
Darmowa dostawa (Kurier) już od 300,00 zł.
Producenci
Promocje
Hanoju Chlorella Premium proszek 340g
Hanoju Chlorella Premium proszek 340g
138,99 zł 99,99 zł 128,69 zł 92,58 zł
szt.
Hanoju L-arginina 400mg 90 kapsułek
Hanoju L-arginina 400mg 90 kapsułek
88,99 zł 84,54 zł 82,40 zł 78,28 zł
szt.
Hanoju OPC ekstrakt z pestek winogron 400mg 300 kapsułek
Hanoju OPC ekstrakt z pestek winogron 400mg 300 kapsułek
198,99 zł 189,04 zł 184,25 zł 175,04 zł
szt.
Hanoju Kwas alfa-liponowy 400mg 90 kapsułek
Hanoju Kwas alfa-liponowy 400mg 90 kapsułek
98,99 zł 94,04 zł 91,66 zł 87,07 zł
szt.
Hanoju Olej z nasion Wiesiołka dwuletniego 512mg 90 kapsułek
Hanoju Olej z nasion Wiesiołka dwuletniego 512mg 90 kapsułek
58,99 zł 56,04 zł 54,62 zł 51,89 zł
szt.
Hanoju MSM - Metylosulfonylometan proszek 1000 gram
Hanoju MSM - Metylosulfonylometan proszek 1000 gram
88,99 zł 84,54 zł 82,40 zł 78,28 zł
szt.
Hanoju Karczoch 500mg 90 kapsułek
Hanoju Karczoch 500mg 90 kapsułek
78,99 zł 75,04 zł 73,14 zł 69,48 zł
szt.
Hanoju Spirulina Premium 400mg 800 tabletek
Hanoju Spirulina Premium 400mg 800 tabletek
98,99 zł 94,04 zł 91,66 zł 87,07 zł
szt.
Hanoju Cordyceps proszek z grzybni w kapsułkach 150 sztuk
Hanoju Cordyceps proszek z grzybni w kapsułkach 150 sztuk
88,99 zł 84,54 zł 82,40 zł 78,28 zł
szt.
Hanoju Bio Moringa 500mg 250 tabletek
Hanoju Bio Moringa 500mg 250 tabletek
107,99 zł 102,59 zł 99,99 zł 94,99 zł
szt.
Hanoju DigeZyme® 90 kapsułek
Hanoju DigeZyme® 90 kapsułek
78,99 zł 75,04 zł 73,14 zł 69,48 zł
szt.
Hanoju L-tyrozyna 400mg 90 kapsułek
Hanoju L-tyrozyna 400mg 90 kapsułek
78,99 zł 75,04 zł 73,14 zł 69,48 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Żurawina Cranberry ekstrakt 420mg 60 kaps - suplement diety

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 29,79 zł 29.79
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 27,58 zł
bez 8% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Produkt zawiera koncentrat 20:1 (1 kapsułka to aż 800mg świeżych żurawin). Żurawina amerykańska (Vaccinium macrocarpon) jest rośliną występującą naturalnie w borach bagiennych i na torfowiskach Ameryki Północnej.

Pod względem botanicznym należy do rodziny wrzosowatych i jest zaliczana do tego samego rodzaju, co znane wszystkim borówki. Surowcem leczniczym są owoce żurawiny — mięsista, purpurowo-czerwona jagoda, bardzo kwaśna w smaku.

Ze względu na intensywny smak który dla niektórych jest nie do przyjęcia, suplementy z żurawiną są łatwiejszą formą na dostarczenie wszystkich jej walorów zdrowotnych. Owoce żurawiny zawierają szereg cenny witamin, soli mineralnych, licznych kwasów organicznych (m.in. cytrynowy, benzoesowy, chinowy) oraz związków takich jak: antocyjany, karotenoidy, garbniki, pektyny i polifenole.

Żurawina stosowana jest przede wszystkim w przypadku infekcji układu moczowego.

Najczęściej z tego typu infekcjami borykają się kobiety, ale mężczyźni również cierpią na tę przypadłość.

Żurawina zawiera proantocyjanidyny które sprawiają, że bakterie E.coli wypłukiwane są wraz z moczem i nie powodują stanów zapalnych pęcherza moczowego lub nerek.

Żurawina nie tylko jest przydatna podczas leczenia dróg moczowych i zapalenia pęcherza moczowego ale również doskonale sprawdza się w ramach prewencji przed wystąpieniem infekcji.

Pozytywny wpływ żurawiny na bakterie i infekcje przez nie wywołane ma miejsce również w żołądku, gdzie żurawina uniemożliwia osadzenie się bakteriom.

Dzięki swojemu składowi, żurawina wykazuje również aktywność przeciwutleniającą (neutralizuje szkodliwe działanie wolnych rodników) dzięki temu pełni ona również funkcję ochronną organizmu.

Wg. najnowszych doniesień żurawina może chronić przed rozwojem stwardnienia tętnic.

Witamina C jest witaminą rozpuszczalną w wodzie. Nadmiar witaminy C jest wyda-lany z moczem. W organizmie ludzkim kwas askorbinowy jest rozmieszczony w różnych miejscach i miejsca te znacznie różnią się stężeniami (np. przysadka mózgowa to 40-50mg/100g, wątroba 10-16mg/100g, śledziona to 10-15mg/100g, mięsień sercowy to 5-15mg/100g, mięśnie szkieletowe to 3-4mg/100g (Hornik 1975]).

Jest aktywatorem wielu enzymów i odgrywa ważną rolę w oddychaniu komórkowym.

Ponadto kwas askorbinowy bierze udział w wielu reakcjach metabolicznych organizmu takich jak np. synteza i aktywacja adrenaliny, stymuluje produkcję kolagenu z którego jest produkowana tkanka łączna (co prowadzi do prawidłowego funkcjonowania kości, zębów, chrząstek, dziąseł, skóry i naczyń krwionośnych), karnityny oraz jako antyoksydant chroni ustrój przed szkodliwymi następstwami działania reaktywnych form tlenu (m.in.wolne rodniki).

Dzięki właściwościom przeciwutleniającym witamina C pełni ochronną rolę w chorobach serca i naczyń krwionośnych. Bierze udział w procesie krwiotworzenia, a także jest aktywatorem różnych układów enzymatycznych i hormonów. Witamina C jest zalecana w przypadku rozmaitych infekcji ponieważ różnorakie funkcje immunologiczne są wspomagane właśnie przez kwas askorbinowy, co wyjaśnia obecność tej witaminy w śledzionie (śledziona wspiera odporność, jako część układu limfatycznego, bierze udział w wytwarzaniu limfocytów - komórek odpor-nościowych.

Produkuje także przeciwciała niezbędne do walki z zakażeniami). Kwas askorbinowy zatem aktywizuje nasz system immunologiczny (witamina C stosowana jest także w leczeniu nowotworów), kontroluje stężenie cholesterolu we krwi - obniża stężenia frakcji LDL cholesterolu (czyli „złego" cholesterolu) oraz trójglicerydów a podwyższenia frakcji HDL (czyli „dobrego" cholesterolu), zapobiega miażdżycy i chorobie wieńcowej, obniża też ciśnienie krwi.

Witamina E - to przede wszystkim potężny antyutleniacz (zwalcza wolne rodniki i chroni organizm przed ich szkodliwym działaniem). Witamina E ,wyłapuje" wolne rodniki przekształcając je w niegroźne substancje które zostają wydalone z organizmu z moczem.

Inne zastosowanie witaminy E w organizmie: zabezpiecza wielonienasycone kwasy tłuszczowe (omega-3 i omega-6) przed utlenianiem (po utlenieniu wielonienasycone kwasy tłuszczowe przestają już być wielonienasyconymi), jest niezbędna u mężczyzn do prawidłowej produkcji plemników, przez co wpływa na ich płodność, może zmniejszać zawartość tłuszczu w wątrobie u osób ze stłuszczeniem wątroby, odgrywa rolę w poprawie sztywności tętnic, wpływa na wygląd i stan skóry - doskonale ją nawilża, wzmacnia odporność organizmu u osób w podeszłym wieku, pomaga w likwidowaniu tzw. plam starczych, czyli plam, które powstają m.in. na dłoniach (są to grudki tłuszczu utlenione przez wolne rodniki), może zmniejszyć ryzyko wystąpienia żylnej choroby zakrzepowo-zatorowej u kobiet, szczególnie u tych z predyspozycjami genetycznymi do zachorowania, wydaje się, że bardzo wysokie dawki witaminy E podawane u osób z chorobą Alzheimera zmniejszają tempo spadku funkcji poznawczych, c" może zapobiegać różnym odmianom nowotworów np. rakowi płuc, okrężnicy, odbytnicy i macicy.

  1 kapsułka dzienne referencyjne
wartości spożycia
Witamina C (kwas askorbinowy)  100mg  125%
Witamina E (octan D-alfa-tokoferylu)  2mg  17%
Żurawina koncentrat (vaccinium macrocarpon) (owoc) (koncentrat 12:1 równoznaczny z 5040mg świeżych żurawin)  420mg  *

SKŁADNIKI: Witamina C, witamina E, żurawina, emulgator:

olej sojowy, nośniki: lecytyna sojowa i wosk pszczeli, otoczka kapsułki:

żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, woda oczyszczona.

SPOSÓB UŻYCIA: Jedna kapsułka dziennie dziennie.

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety.

PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.

Produkt z Kanady

Dane techniczne

1 kapsułka 420mg
Ilość kapsułek 60 kapsułek żelowych

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium